Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Čorušić

'Josipović se mora ispričati ginekolozima'

09.04.2014., Zagreb - Konferencija za medije o novome zaduzivanju Hrvatske zbog nepovlacenja novca iz EU za poboljsanje zdravstvenih usluga. Novinarima su se obratili Zeljko Reiner i dr. Ante Corusic.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
23.12.2014.
u 19:41

Liječnici u bolnici imaju priziv savjesti, a nakon posla obavljaju abortuse kod privatnika, rekao je Josipović u TV debati

– To je neprimjerena izjava kojom je uvrijedio gotovo 700 ginekologa i opstetričara u Hrvatskoj.

Predsjednik je visoko pozicioniran i mora reći koji su to ljudi, a ne optuživati cijeli ceh te ga tražimo ispriku – reakcija je dr. Ante Ćorušića uime Hrvatskog društva ginekologa i opstetričara, čiji je predsjednik, na izjavu predsjednika države Ive Josipovića u TV debati da liječnici u bolnici imaju priziv savjesti, a nakon posla obavljaju abortuse kod privatnika.

Ginekolozi zahtijevaju da predsjednik Josipović kaže koji se liječnici tako ponašaju, a ne da ih sve generalno optužuje. Dr. Ćorušić napominje da je priziv savjesti zakonski reguliran te da ga ginekolozi imaju pravo koristiti.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika također traži imena i prezimena nečasnih liječnika, u kojim klinikama rade i gdje obavljaju kriminalnu djelatnost. 

>> Josipović pozvao sve kandidate da se očituju o pobačaju i prigovoru savjesti

Komentara 41

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:19 23.12.2014.

Čovjek je glasno rekao neka se objave imena i prezimena doktora koji obavljaju abortuse u privatnim klinikama, čeme jarlaukanje, čeme laži , šta vrištite skojevci, ako se on ne boji objave čega se vi bojite, možda istine sotone.....

Avatar abakus
abakus
20:02 23.12.2014.

Konačno. Nije se samo Josipović nabacivao takvim paušalnim optužbama bez ikakvih konkretnih imena i dokaza, činili su to i neki novinari, uključujući i jednu novinarku Večernjeg lista. Riječ je o kleveti i red bi bio dati dokaze za svoje optužbe ili ispričati se ljudima na koje se nabacilo lažnim optužbama zbog njihovog odbijanja da rade pobačaje.

DO
doktorica
20:15 23.12.2014.

ta neprimjerena i uvredljiva izjava,samo je jedna u nizu sa ciljem dezavuiranja liječničke profesije a u sklopu lova na vještice.Pravo je čudo da i to malo liječnika ne ode tamo gdje će im biti bolje,gdje ih se neće proganjati kao kriminalce.Šamaranje lij.profesije bilo od strane medija ili političara najviše govori gdje živimo ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije