Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije pokazivao simptome

Još uvijek nejasno kako je virus došao na otok. Bračanin (81): 'Nemam fibre, dobro sam'

Foto: PIXSELL
1/8
11.05.2020.
u 19:55

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković jasno je iskazala sumnju u odgovornost KBC-a Split

Otok Brač postao je novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj. Iako za sada još uvijek nije potvrđeno kako je virus ušao na otok, sumnja se kako je mogući nulti pacijent 81-godišnjak smješten u splitskoj bolnici. 

Stariji je muškarac bio hospitaliziran na splitskoj Klinici za bolesti srca i krvnih žila od 11. do 17. travnja, a nakon što je otpušten iz bolnice, o njemu su se brinuli članovi obitelji. Izmjenjivali su se u skrbi i obilaženju, sve dok nije primljen u jedan otočki dom za starije i nemoćne. Prijavio se tamo 4. svibnja, proboravio dva dana u odvojenoj sobi, a onda su ga epidemiolozi došli testirati. Ispostavilo se da je zaražen, iako nije pokazivao simptome. Vraćen je u splitsku bolnicu.

"Nemam fibre, nikako je nisam imao", govori Bračanin za 24sata i dodaje: "Svaki dan mi je mjere, ali dobro sam. Tu sam u Splitu. A ja sam vam gore iznad pojasa zdrav, samo me od kičme noge bole i to je teška bolest koja se ne može izliječiti". 

Njegov je nećak također zaražen, no tvrdi kako nema simptome.

VIDEO U zgradi Općine Nerežišća priprema se testiranje stanovnika na COVID-19

"A evo, svi smo doma u izolaciji, skoro svi što smo se brinuli o njemu smo zaraženi. Što se tiče strica, on nikad nije zakašljao ni imao fibru. Ni ja nemam simptome, a zaražen sam. Je, moram ležati doma, ali dobro. Svi moji su negativni, srećom", tvrdi. 

Potvrdio je da mu je stric u bolnicu došao s plućnom embolijom, a kad se vratio i otišao u dom, tamo ga nisu testirali na virus.

Ravnateljica tog doma komentirala je situaciju: "Gospodin je testiran u bolnici na kardiologiji, u otpusnom pismu je pisalo da je negativan. Mi po pravilima doma i Zavoda ionako ne primamo nikoga tko dolazi direktno iz bolnice. Otkad je krenula epidemija, u dom nije ušao nitko tko nije bio bar 14 dana kod kuće. On je bio i više, došao je bez ikakvih simptoma, bez temperature" kaže ravnateljica.

"Kod nas je bio sam u sobi. Jedna medicinska sestra je bila zadužena za njega. Bio je cijelo vrijeme bez temperature, imamo dnevnik mjerenja. Došao je kod nas u ponedjeljak, a epidemiološka služba je došla nakon što je njegov kontakt bio pozitivan pa su ga testirali", opisuje ravnateljica i dodaje kako, srećom, nitko nije zaražen u domu, a medicinska sestra koja je brinula o gospodinu napravila je dva testa. Oba su negativna. 

No još uvijek je nejasno kako je virus došao na Brač. Gradonačelnica Supetra Ivana Marković jasno je iskazala sumnju u odgovornost KBC-a Split, dok iz bolnice demantiraju ovakve navode, tvrdeći kako je čovjek o kojemu se spekulira da je nulti pacijent proveo 20 dana izvan KBC-a bez simptoma te da se mogao zaraziti bilo gdje na putu od bolnice do kuće.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:24 11.05.2020.

ja ja

KO
Kokoiduhovi
19:22 12.05.2020.

Zaista; čudo jedno koliko samo zagonetnih događaja izmiče razumijevanju od strane zna se. Čovjek se upita kakvi likovi čine izabrane osobe, vođe, načelnici, upravitelji, ministri, župani...sve sama krema našeg društva. Elita.

LI
liliZG
16:32 12.05.2020.

taj KBC split , cccc, ak ne zamjeni bakice i to onu zaraženu sa onom ne zaraženom, onda vrati zaraženog dedu doma...tko zna čiji to negativan test bio, kak se zamjene ljudi tak se zamjeni i šifra uzorka. pa si ti misli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije