Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Božinović otkrio mjere za Brač i izmjene o zabrani prelaska graničnih prijelaza

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Foto: Edvard Susak/PIXSELL
1/2
09.05.2020.
u 14:43

Izvijestio je i da traju razgovori s Ministarstvom kulture te da je stožer u suradnji s njima izradio odluke u sektoru kulture, a odnose se na održavanje manifestacija i proizvodnje audio-vizualnih i glazbenih sadržaja.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je na današnjoj konferenciji o dvije nove odluke Stožera. 

Jedna je o trenutnoj situaciji na Braču.

"Primili smo prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, od danas se uvodi nužna epidemiološka mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području otoka Brača u trajanju od 14 dana", rekao je Božinović. Druga odluka, kazao je, je izmjena odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH kojom se državljanima omogućuje ulazak u RH, odnosno odlazak u inozemstvo uz pridržavanje općih i posebnih preporuka HZJZ-a.

"Kada postoje razlozi, strani državljani će moći ući u RH uz pridržavanje preporuka HZJZ-a, te strani državljani koji putuju zbog neodgodivih osobnih razloga", kazao je ministar unutarnjih poslova.

Izvijestio je i da traju razgovori s Ministarstvom kulture te da je stožer u suradnji s njima izradio odluke u sektoru kulture, a odnose se na održavanje manifestacija i proizvodnje audio-vizualnih i glazbenih sadržaja.

"Preporuke će biti objavljene skoro, a bit će propisana vremenska razdoblja od kada se mogu provoditi. Preporuke se odnose na publiku i izvođače, a po pitanju glazbe i filma propisat će se uvjeti kako bi filmske ekipe mogle nastaviti s radom te organizaciju snimanja glazbenih sadržaja", kazao je i dodao da će probe moći startati od ponedjeljka, a što se tiče kina, kazališta i koncerata, vjerojatno 18. svibnja. 

"Omogućit će se rad kladionica i automat klubova od ponedjeljka", kazao je Božinović.

Luka Čičin Šain: 'Već imamo rezultate da postoje lijekovi koji mogu djelovati protiv COVID-19'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije