Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.02.2021. u 14:48

Bandić većinu u Zagrebu ima upravo zahvaljujući HDZ-u, koji se povremeno pohvali da je “ubacio” pokoji projekt

 Odlična je to stvar za njih jer upravo bi Damir Vanđelić, zaključili su jučer u Mostu, bio najžešći protivnik njihova Zvonimira Troskota u jurišu na čelo Zagreba.

Ljevici je svejedno, ukratko se moglo čuti iz njihovih, potpuno logičnih krugova, jer bazen iz kojeg vuku birače nema nikakvih dodirnih točaka sa šefom Fonda za obnovu. Milan Bandić, s druge strane, nema nikakvih posebnih briga jer otprilike pet posto glasova, koje HDZ redovito dobiva na lokalnim izborima u metropoli, dobro će mu doći u kasnijoj potencijalnoj staroj-novoj koaliciji sa Zajednicom u Skupštini.

Oni koji bi odustankom Damira Vanđelića mogli problema imati jesu upravo oni koji su ga za poziciju gradonačelnika i vabili. Visok je datum, rekao bi narod, a najveća stranka u Hrvatskoj još nema kandidata za glavni grad. Odnosno, ima HDZ pravog čovjeka, kažu, samo nikako da izuste njegovo ime.

Je li to zato što su razvili posebnu strategiju i sve će nas iznenaditi licem koje će pomesti konkurenciju? Vrlo vjerojatno ne. Gurnut će Mislava Hermana, predsjednika gradskog parlamenta i zagrebačkog ogranka stranke, baš kao što su 2013. gurnuli senzaciju u obliku Margarete Mađerić, a onda četiri godine poslije Dragu Prgometa.

Ideja nema, rješenja nema. I tako već otprilike posljednjih deset godina stoji HDZ u Zagrebu. Slučajno ili namjerno, to je pravo pitanje.

Jer vratit ćemo se sad malo opet na Bandića i trenutačne prilike u Zagrebu, u kojem vječni gradonačelnik većinu ima upravo zahvaljujući HDZ-u, koji se povremeno pohvali da je “ubacio” pokoji projekt pa je, zahvaljujući upravo njima, primjerice, ako još netko nije znao, kod Remetinca novi rotor.

Pet posto standard je HDZ-a u Zagrebu, što bi stranku koja se diči veličinom i snagom svakako trebalo zabrinuti. Zabrinut bi trebao biti i SDP, koji je otprilike u sličnoj situaciji, a s Joškom Klisovićem broj osvojenih glasova, u usporedbi s prošlim izborima, neće se pretjerano mijenjati. Svibanj je blizu i, kako stvari sad stoje, drugi krug je osiguran za Tomislava Tomaševića iz Možemo! i Milana Bandića.

Je li Damir Vanđelić to mogao promijeniti? S obzirom na broj Zagrepčana koji kažu da i ne znaju tko je šef Fonda za obnovu, vjerojatno i ne.

Komentara 1

SH
Sharkee
13:17 05.02.2021.

S ovim bi se trebala pozabaviti SOA. Vanđelić je spriječen da sudjeluje na izborima uslijed pritisaka. I to je direktno podrivanje ustavnog i demokratskog poretka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije