Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija – Kosovo

Jahjaga i Nikolić sastaju se 6. veljače u Bruxellesu

'Serbian President Tomislav Nikolic (L) hugs Serbian Prime Minister Ivica Dacic (R) prior to their meeting with U.S. Secretary of State Hillary Clinton and EU foreign policy chief Catherine Ashton in
Reuters/Pixsell
25.01.2013.
u 15:17

Iz Ureda kosovske predsjednice već je nekoliko puta priopćeno da bi predsjednici dviju država na prvom susretu trebali dati potporu razgovorima dvojice premijera o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton predlaže da se sastanak predsjednice Kosova Atifete Jahjaga i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića održi 6. veljače u Bruxellesu, doznaje prištinski list Koha ditore iz diplomatskih izvora, a prenose mediji u Srbiji. Prijedlog je dostavljen, tvrdi isti izvor, predsjednici Kosova i predsjedniku Srbije i od njih se očekuje da potvrde suglasnost za susret. Zapadni diplomati na koje se poziva prištinski dnevnik izražavaju nadu da će sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti postignut ovog proljeća navodeći da u njemu trebaju biti uključeni svi sporazumi koje su postigli premijeri Ivica Dačić i Hashim Thaçi kao i "izražena volja i opredjeljenje za mir". Isti izvori također drže da će to biti sporazum, ali ne mirovni.

Iz Ureda kosovske predsjednice već je nekoliko puta priopćeno da bi predsjednici dviju država na prvom susretu trebali dati potporu razgovorima dvojice premijera o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

– Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić više je puta javno pozvao Jahjagu da se sastanu i očekujemo da će taj susret biti ostvaren što prije – kažu u Uredu predsjednika Srbije.

>> Nikolićev ured potvrdio prvi susret Nikolić – Jahjaga u veljači

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar delminium
delminium
15:45 25.01.2013.

koga briga?

AB
A.B.
22:37 25.01.2013.

strasno interesantno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije