Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
topnički dnevnici

J. Kosor: Sve smo predali; Brammertz: Tražite još!

brammertz
Slavko Midžor/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
28.05.2010.
u 17:51

Još uvijek postoje razni putevi u istrazi koji se mogu istražiti i drago mi je čuti da će se to i učiniti - kazao je suzdržani Brammertz.

Izvješće glavnoga haaškog tužitelja Sergea Brammertza 18. lipnja pred Vijećem sigurnosti UN-a hvalit će napore Hrvatske, ali će zaključak biti da suradnja Hrvatske u vez s tzv. topničkim dnevnicima nije potpuna. Ovo se vrlo lako može iščitati iz izjave S. Brammertza nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima.

- Mene su informirali o aktivnostima task forcea i jako mi je drago čuti da će nastaviti s radom i da će proširiti svoje aktivnosti. Još uvijek postoje razni putevi u istrazi koji se još mogu istražiti i drago mi je čuti da će se to i učiniti - kazao je suzdržani Brammertz.

Najavio je kako se na izvješću o Hrvatskoj već radi i da će biti završeno ovoga vikenda te će UN-u biti poslano već u ponedjeljak. Premijerka Jadranka Kosor na sastanku je istaknula kako je Hrvatska napravila što je bilo moguće u vezi s tzv. topničkim dnevnicima.

- U slučaju potrage za dokumentima postoje ista načela kao u borbi protiv korupcije. Znači, nema ničeg nedodirljivog, nitko nije nedodirljiv, a ta potraga mora biti obavljena u potpunosti - kazala je Kosor i nastavila:

- U slučaju dokumenata mi smo obavili opširnu administrativnu istragu koja je trajala uistinu duže vrijeme. Na temelju toga prošle godine osnovali smo tzv. task force u kojem je na različite načine sudjelovalo oko 60 različitih stručnjaka. To su sve profesionalci koji znaju svoj posao: od stručnjaka iz sigurnosnih službi, obavještajnih službi, ali svakako i stručnjaci iz nekoliko ministarstava. Na čelu task forcea je gospodin Vitomir Bijelić, dokazani profesionalac.

Kosor je istaknula da je suradnja s tužiteljstvom i Haaškim sudom otvorena i iskrena te da Hrvatska zna svoje obveze iz Ustavnog zakona o suradnji s Haaškim sudom. Kad se govori o ovim dokumentima, odnosno o suradnji s Haaškim sudom, izuzetno je važno suglasje predsjednika RH, ali i glavnih oporbenih stranaka, oko toga što je činila i što čini Vlada, kazala je Kosor te istaknula kako je Brammertzu rekla da, iako između Vlade i oporbenih stranaka često nema suglasja oko onoga što se radi,  u slučaju suradnje s Haagom ono ipak postoji.

Što se tiče poglavlja 23, premijerka Kosor istaknula je da ono obuhvaća puno toga, od reforme pravosuđa do borbe protiv korupcije, te je istaknula kako u tome "imamo dobrih rezultata". Zaključila je kako poglavlje 23  najprije treba otvoriti, ali onda i zatvoriti te je naglasila kako je svjesna svih mjerila koja Hrvatsku čekaju za zatvaranje tog poglavlja.

Komentara 112

Avatar ljutatrava
ljutatrava
22:56 28.05.2010.

..ima nade,ima! ..uz ovoga haškog brabonjka i uz ovu našu političku \"elitu\" velika je šansa da nikada NE uđemo među one koji su nam nametnuli embargo na oružje kada nam je bilo biti ili ne biti. Jaca,Šeksonja &company samo nekaka nastave ovako i bit će to Ok. Ne ulazimo! Poglavlje 23.-pravosuđe tako i tako NE možemo ispuniti jer da ispunimo ovi koji su sada najveći zagovornici ulaska u EU,ovi koji dočekuju ovakve kao što je ovaj lik -idu u zatvor.Poučeni prošlošću i onome kako Velika EU vodi dvostruku ,trostruku i višestrku politiku prema HR može se zaključiti da bi Oni i oprostili našim \"vizionarima\" ali ...prvo top.dnevnici-ako ih nema-ustupci na drugoj strani, bolesnoće od zakona-istospolni u brak,brat i sestra moguse vjenčati...i sl sranja uvezena iz engleskih internata i naši u Haggu dok god budu te sile to tražile,zahtjevale.I tako u krug. \"Vizionarima\" je osnovni razlog pristupni fondovi da bi zatrpali financiske rupe koje su nastale NJIHOVOM politikom-to je jedini razlog a ove priče da će nas primiti , ponovo,nazad u Evropu netreba komentirati-mi smo oduvjek u evropi i nismo se micali sa ovih prostora..samo što imamo ljigavce na vlasti koji radi vlastitih interesa bi iskopali grob vlastitog oca,skinuli cipele i poklonili onima koji obećavaju a dok nam obećavaju jedna po jedna država ide u bankrot.Neka ove naše ljige samo tako nastave,nikada nećemo u tu glupu zajednicu.

OB
-obrisani-
23:04 28.05.2010.

28.05.2010. u 18:15h 9A9 je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ To je pravi komentar !! Prave nas idiotima u vlastitoj kući,a gopodja se ponaša kao sluga svih slugu.Hrvatska vlast i opozicija su obični guzičari i petokolonaši koji nisu ništa naučili iz hrvatske povijesti.Tisućuu godina nismo imali državu i nije prošlo niti 20 godina,a već smo pali pod novo ropstvo.Da se može toliko biti bez ponosa i morala,to je teško shvatljivo.Da Jadranka Kosor ima morala kao čovjek dala bi ostavku.Sve ovo vrijedi i za članove oporbe,Milanović,Pusić itd svi su oni isti ! Valjda se nadaju da će u novoj EU biti nagrađeni sa ekskluzivnim poziocijama na račun veleizdaje i prodaje Hrvatske.Oni su zapravo predstavnici EU birokracije i stvari talo treba postaviti.Ovaj masonski zlikovac je običan politikant,a ne tužitelj,a to je bio i onaj dvospolac Carlo del Ponte.

PI
Pippo9
22:52 28.05.2010.

Vlada i premijerka su predali sve dokumente koje su imali i ovdje je svima jasno da su to sramotne ucjene čovjeka koji to radi kako bi se opravdao za to što će Gotovina biti oslobođen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije