Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjeda za tuđmana

J. Kosor: Neki žele da nestanemo s političke scene

kosor (1)
Foto: Željko Gašparović
1/6
21.11.2011.
u 17:45

Predsjednica HDZ-a nije propustila naglasiti nedosljednost političkih suparnika iz Kukuriku koalicije koji su varaždinskog gradonačelnika skinuli s liste, ali ga nisu maknuli i s gradonačelničke funkcije.

– Neki ne samo da žele da mi izgubimo izbore nego da nas nestane i da Hrvatska dobije neki novi izgled u političkom smislu. Mi tvrdimo da bez stabilnog HDZ-a nema ni stabilne Hrvatske. Vrijeme je da okupimo sve one koji razmišljaju hrvatski i za Hrvatsku i koji razumiju da se sada odlučuje o hrvatskoj budućnosti – kazala je Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a, na stranačkom skupu u Novoj Gradiški, gdje su predstavljeni kandidati s izborne liste za petu izbornu jedinicu.

Prema njezinim riječima, Vlada se dosta naradila u pregovorima za ulazak u Europsku uniju, u borbi s krizom i recesijom te u borbi protiv korupcije i kriminala. Da ti procesi ne bi zastali, potrebno je, kaže, da većina birača da svoj glas HDZ-u. Dodala je kako "borba protiv korupcije još nije prošla tunel Učku". Kosor je još jednom podsjetila na nedosljednost političkih suparnika iz Kukuriku koalicije jer su varaždinskog gradonačelnika skinuli s liste, ali ga nisu maknuli i s gradonačelničke funkcije.

– S liste su ga skinuli kad smo to mi dobrano iskritizirali. Na listu su stavili neku drugu gospođu, ali izvan rokova, protiv čega žestoko prosvjedujemo. Imaju još jednog koji je pobjegao s mjesta nesreće pa ga je hvatala policija – kazala je predsjednica HDZ-a.

Potpredsjednik stranke Petar Čobanković posebno je istaknuo da Hrvatska nije doživjela ono što su doživjele i jače i bogatije zemlje.

– Zbog mjera koje su poduzete sačuvali smo makroekonomsku stabilnost – rekao je Čobanković. Među uspjesima aktualne Vlade na skupu je istaknuto kako je u mandatu HDZ-a izdvajanje za branitelje povećano sa 1,7 na 6 milijardi, a broj nezaposlenih smanjen sa 320 na 290 tisuća.

Pobjeda za branitelje i Tuđmana

– Pobjedu na ovim izborima posvećujemo hrvatskim braniteljima i uspomeni na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Oni to zaslužuju jer su najzaslužniji za slobodnu i neovisnu Hrvatsku –  naglasila je Kosor pred više stotina okupljenih na središnjem gradskom Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj.

Govoreći na večeras održanom predizbornom skupu, Kosor je istaknula da je HDZ jedina stranka koja ima hrabrosti otvoreno se suprotstaviti korupciji i kriminalu te da zbog svoje odlučnosti u toj borbi podnosi teret.

– U tome smo odlučniji nego ikad i zato nam treba pobjeda kako ta borba ne bi stala – kazala je Kosor dodajući da HDZ zna urediti svoju kuću.

U svojem je govoru napomenula kako je HDZ u potpunosti predstavio svoj program, dok suparnici svoj program skrivaju.

– Na suprotnoj su strani oni koji demantiraju jedni druge. Jedni govore da neće dovesti MMF, dok bi drugi to htjeli. Jedni su za prodaju HEP-a , a drugi ne. Najavljuju i otpuštanje 80 posto zaposlenih u državnoj upravi. Vjerujem da Hrvatice i Hrvati to neće dopustiti – rekla je Jadranka Kosor.

Na skupu u Novskoj i kasnije u Jasenovcu predstavljeni su i svi kandidati s liste HDZ-a za VI. izbornu jedinicu.

Ključne riječi

Komentara 112

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
22:24 21.11.2011.

J.KOsor : Ja sam oslobodila Vukovar sa Šljivančaninom,a neki bi htjeli da nestanemooo

OB
-obrisani-
19:32 21.11.2011.

†he End HDZ . .

AD
adolf2
19:07 21.11.2011.

...ne samo političke nego i sa zemaljske i sa virtualne i daj bože uopće iz sjećanja (što je nažalost nemoguće)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije