Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novinski skandal

J. K. Rowling i mnoge zvijezde svjedoče protiv NoW-a

JK Rowling
AFP
24.11.2011.
u 11:18

Majka nestale Madeleine McCann objasnila je da se osjećala "potpuno povrijeđeno" kada je objavljen njezin dnevnik

J. K. Rowling, autorica svjetski poznatih romana o mladom čarobnjaku Harryju Potteru, danas će svjedočiti pred odborom koji pod budnim okom britanske vlade istražuje novinarsku etiku i praksu.

Autorica se, naime, požalila na paparazze koji fotografiraju njezinu djecu.

Danas će se pred odborom pojaviti i glumica Sienna Miller, javlja CNN, koja čeka isplatu 155.000 dolara odštete od Murdochova tabloida News of the World koji je ugašen nakon skandala s prisluškivanjem.

Istraga je pokrenuta kao odgovor na zgražanje prouzročeno otkrivanjem razmjera ilegalnog prisluškivanja i podmitljivosti policije koje su News of the World koristili kao svoje glavne izvore.

Istražni obor cijeloga je tjedna saslušavao javne osobe.

Majka nestale Britanke Madeleine McCann objasnila je da se osjećala "potpuno povrijeđeno" kada je vidjela svoj dnevnik objavljen na stranicama NoW-a.

– Te sam riječi napisala u najočajnijem trenutku svog života – kazala je Kate McCann i dodala da tabloid nije pokazao "ni trunku poštovanja prema njoj kao majci ili čovjeku".

Roditelji još jedne nestale britanske djevojčice svjedočili su da im je NoW svojim uplitanjem u istragu, odnosno hakiranjem mobilnog telefona, dao lažnu nadu da je njihova kći još uvijek živa.

Sally, majka nestale, a kasnije i ubijene Milly Dowler, opisala je istražnom odboru koliku je radost osjetila kada je shvatila da su glasovne poruke ostavljene na mobilnom telefonu njezine kćeri izbrisane.

Provjeravala je svoju glasovnu poštu Bobe! Živa je! – vikala je Sally od sreće sve dok nije otkriveno kako je poruke izbrisao privatni detektiv koji je radio za NoW, a njihova voljena kći u tim je trenucima već bila mrtva.

Glumac Hugh Grant nazvao je hakiranje poruka ubijene školarke "kukavičkim i šokantnim", a u svom svjedočenju objasnio je da se podrazumijeva kako policija medijima daje informacije o poznatim osobama jer, kada je pozvao policiju kako bi prijavio da je njegova djevojka opljačkana, paparazzi su se na mjestu događaja pojavili prije nego policija.

Policijska istraga o novinarskom prisluškivanju telefona pokazala je kako je oko 5800 ljudi, uključujući slavne osobe, žrtve zločina, političare i članove kraljevske obitelji, bilo meta tabloida u potrazi za "dobrom pričom".

Komentara 2

PH
Prometej.hr
12:54 24.11.2011.

Bolje bi bilo kad bi ona napisala istinu o svom uspijehu. Britanska MI5, britanski establishnent, britanski imperijalni nacionalisti i kraljevska obitelj su joj pomogli k uspijehu. Zatim americko, australijsko, kanadsko i ostalo anglosaksonsko stanovnistvo sirom svijeta. Da je on kojim slucajem iz Hrvatske ili Ukrajine ili Rusije nitko ne bi citao te gluposti.

OB
-obrisani-
15:06 24.11.2011.

ah... protiv NOW-a... jako važno... ja sam već pomislio da će svjedočiti protiv NWO-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije