Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA

VIDEO Izraelska vojska napala iranske mete u Siriji, lansirani deseci projektila

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.01.2019.
u 13:52

Izraelski vojni zrakoplovi napali su u ponedjeljak u Siriji mete iranskih snaga Quds, ogranka Revolucionarne garde

Izraelski vojni zrakoplovi napali su u ponedjeljak u Siriji mete Qudsa, iranskih snaga i ogranka Revolucionarne garde, a nakon što su Sirijci uzvratili vatru, gađali su i obrambene raketne sustave sirijske vojske, objavila je izraelska vojska. Sirijski državni mediji citirali su sirijski vojni izvor koji je rekao da je Izrael pokrenuo "intenzivan napad uzastopnim valovima krstarećih raketa", no sirijska raketna obrana uništila je većinu "neprijateljskih meta".

Svjedoci u Damasku kažu kako su se čule glasne eksplozije na nebu gotovo sat vremena. Izraelska vojska izjavila je kako je gađala "vojne mete iranskog Qudsa u Siriji", uključujući i skladišta streljiva, lokaciju na međunarodnom aerodromu u Damasku, iransku obavještajnu lokaciju te iranski vojni kamp.

"Tijekom napada lansirani su deseci sirijskih projektila zemlja-zrak, unatoč jasnim upozorenjima da se trebaju izbjeći takvi sukobi. Kao odgovor ciljano je nekoliko obrambenih raketnih sustava sirijske vojske", stoji u priopćenju Izraelaca. Iranske snage Quds dio su Iranske revolucionarne garde kao njen inozemni ogranak za posebne operacije.

Napadi u ponedjeljak rano ujutro prate pogranične napade u nedjelju. Sirija kaže da je odbila napad izraelskih zračnih snaga. Izrael je naglasio kako je njihova vojska presrela projektil lansiran prema Golanskoj visoravni.

"Imamo stalnu politiku da gađamo iranske lokacije u Siriji i da naudimo svima koji žele nauditi nama", rekao je ranije izraelski premijer Benajmin Netanyahu. Izraelska vojska poručila je kako je popularno skijaško mjesto Mount Hermon u izraelskom dijelu okupirane Golanske visoravni zatvoreno na jedan dan. Dodali su kako su ostala djelovanja na sirijskoj granici "rutinska".

 

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Viktor999
Viktor999
16:16 21.01.2019.

Bravo Izrael, samo rokaj!!! Građani zapadne Evrope svakim danom sve više, na vlastitoj koži osjećaju s kakvim se problemima susreće Izrael samo za razliku od korumpiranih političara koji evropske narode vode u sigurnu propast , Izrael vode pametni političari koji nikad neće dozvoliti muslićima da ih progutaju i da im nametnu svoj primitivizam koji se poput tumora širi diljem svijeta.

VJ
vjaceslav
16:09 21.01.2019.

judeokršćanska civilizacija se brani u izraelu - pad izraela je i slom zapadne civilizacije

Avatar navijač
navijač
14:16 21.01.2019.

Unuštili su oni vraga , a ne Izraelske rakete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije