Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izraelska policija uhitila prosvjednike u najvećem svetištu u Jeruzalemu

palestina
Reuters
25.10.2009.
u 08:48

Prošloga mjeseca policija je na prosvjednike bacala suzavac i ručne granate kako bi rastjerala 150 palestinskih prosvjednika koji su bacali kamenje na nemuslimane koji su ušli u džamiju al-Aqsau.

Izraelska policija ušla je u hram Mount, najznačajnije svetište židovske i islamske religije u Jeruzalemu, te uhitila palestinske demonstratore.

Na mjestu koje sadrži i džamiju Al-Aqsa i židovsko sveto mjesto, Zid plača, policija je ušla zbog nereda koji su posljedica napetih tenzija u proteklih nekoliko tjedana.

Prošloga mjeseca policija je na prosvjednike bacala suzavac i ručne granate kako bi rastjerala 150 palestinskih prosvjednika koji su bacali kamenje na nemuslimane koji su ušli u džamiju al-Aqsau.

Izraelska policija objasnila je riječ o stranim turistima, no Palestina tvrdi da se radilo o židovskim ekstremistima.
Naime, među Palestincima kruže glasine kako židovski ekstremisti planiraju nauditi njihovom svetištu.

Ključne riječi

Komentara 85

OB
-obrisani-
14:42 25.10.2009.

JKM = sretni sizif Dakle odao se i ponovio priču, što svjedoči kako je riječ o jednom te istom ŽIDOVSKOM FAŠISTU, istom onom koje su naši hrvatski djedovi civilizirali 1943., jer sa barbarima se ne može drugačije!

OB
-obrisani-
14:54 25.10.2009.

NE LAŽI, sizife. Jeruzalem je osnovan oko 3000. pr. Kr. u doba civilizacije Kanaan, a tvoji židovski preci doselili su se u Jeruzalem tek oko 1000. pr. Kr. kada grad pada pred Davidovim osvajanjem. Dakle, Jeruzalem nije vaš grad! Akoko ćemo gledati tko je duže vladao gradom, antički Izraeliti (s kojima današnji židovi nemaju baš NIŠTA) vladali su gradom manje od 1100 godina (1000. pr. Kr - 66.), uračunavši pritom babilonski i perzijski period, dok su Arapi njime vladali preko 1300 godina. Ponavljam, prilikom židovskih, babilonijskih, rimskih i križarskih osvajanja grad je uništavan, a prilikom iranskih i arapskih osvajanja stanovništvo grada je pošteđeno i vladala je tolerancija. To su činjenice protiv kojih ne možeš ni sa tisuću svojih laži.

IB
Ivana Brkić Ćubela
16:37 25.10.2009.

bas suprotno nisam protiv da pises na FORUMU ..CITAJ jado !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije