Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šeparović:

'Izjava Petrova da ne postoji parlamentarna većina je politička'

Miroslav Šeparović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
04.05.2017.
u 15:22

Izjava nema ustavno-pravnu vrijednost, rekao je predsjednik Ustavnog suda

O današnjim događajima u Saboru, gdje nije prošao zahtjev za izglasavanje nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću, oglasio se i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Poručio je da se Ustavni sud neće miješati u političke odnose koji se trenutno odvijaju u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona, a ako bi stvari izmakle kontroli i prešle granicu ustavnosti Ustavni, sud bi našao načina reagirati, prenosi HRT. Za izjavu predsjednika Sabora Bože Petrova da ne postoji parlamentarna većina kazao je kako je politička. 

- Ona nema ustavno-pravnu vrijednost. Da li postoji parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri - zaključio je Šeparović.

Komentara 9

DU
Deleted user
16:45 04.05.2017.

Zna Petrov da je ta izjava politička, ali PR Grizli pretpostavlja da to mnogi ne znaju, a rečenica zvuči baš nekako moćno. Osobito kad daješ iznuđenu ostavku. :)

PA
patrizia
15:32 04.05.2017.

jedinica za poštenje

Avatar indigo25
indigo25
16:52 04.05.2017.

Najjednostavnije treba im samo svima srezati plače, onda ni izbori nebi koštali 100 milijona ni niko se nebi tako držao za te stolice. Nek političari volantiraju i tako pomognu ovom jadnom narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije