Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Šeks:

'Sjednicu Sabora treba prekinuti i novu sazvati nakon lokalnih izbora'

Vladimir Šeks
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.05.2017.
u 15:00

- Sasvim je legitimno da jedan od tri potpredsjednika biran iz redova parlamentarne većine zasjedne privremeno na stolicu predsjednika Sabora - kazao je Šeks

Bivši predsjednik Sabora i majstor saborske procedure iz redova HDZ-a Vladimir Šeks kazao je da bi, nakon što je izglasano da Zdravko Marić ostaje ministar financija, a potom je predsjednik Sabora Božo Petrov dao ostavku na mjesto predsjednika Sabora, trebalo danas zaključiti sjednicu Sabora, a iduću sazvati nakon lokalnih izbora.  

- Trebalo bi ovu sjednicu zaključiti, a iduća bi trebala biti zakazana nakon lokalnih izbora. Vlada funkcionira, a parlament je donio sve odluke koje je trebao i tu je priča završena - rekao je Šeks te objasnio da, kada je predsjednik Sabora spriječen, na njegovo mjesto stupa potpredsjednik Sabora "koji je biran iz redova parlamentarne većine".

- Sasvim je legitimno da jedan od tri potpredsjednika biran iz redova parlamentarne većine zasjedne privremeno na tu stolicu - kazao je Šeks i dodao kako se po zakonu i ustavu vladajuća većina testira u situacijama kada se traži "izglasavanjem povjerenja ili nepovjerenja premijeru, Vladi ili pojedinom članu Vlade".   

Šeks smatra da ako HDZ procijeni da danas nema većinu za izglasavanje Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, današnju sjednicu treba prekinuti i narednu zakazati nakon lokalnih izbora. 

 

 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
15:13 04.05.2017.

locirati, identificirati, uhititi, transferirati

DO
doby43
18:21 04.05.2017.

Dobro je rekao Plenković da će se ovom krizom pokazat tko je kakav. Pitanje Sauche je čisti školski primjer mita i korupcije. Dokaz? Sauchovo lice za vrime izglasavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije