Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVLJA HALMED

Iz ljekarni se hitno povlači ovaj lijek: 'Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu...'

Podaci HALMED-a pokazuju i kako je prošle godine na lijekove u Hrvatskoj potrošeno 8,4 milijarde kuna
Robert Anic/PIXSELL
22.01.2024.
u 21:56

Riječ je o tabletama Arvind 25 mg koje sadrže djelatnu tvar lamotrigin.

Belupo povlači seriju svog lijeka zbog sumnje u neispravnost u kakvoći, izvijestio je HALMED. Riječ je o tabletama Arvind 25 mg, koje sadrže djelatnu tvar lamotrigin. Lamotrigin pripada skupini lijekova koji se nazivaju antiepileptici. Primjenjuju se u liječenju dvaju stanja, epilepsije i bipolarnog poremećaja, javlja HALMED.

– Belupo, nositelj odobrenja za lijek Arvind 25 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove provodi povlačenje serije 20924092 lijeka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se provodi do razine ljekarni. Navedeni postupak povlačenja provodi se na temelju sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar sadržaj djelatne tvari lamotrigin.

Podaci HALMED-a pokazuju i kako je prošle godine na lijekove u Hrvatskoj potrošeno 8,4 milijarde kuna
1/8

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene neispravnošću, kao i lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek, mogu to prijaviti izravno Agenciji uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije – javlja Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Beroš odgovorio liječnicima koji prijete štrajkom


Komentara 4

NA
natrag
09:59 23.01.2024.

I genericki lijekovi stvaraju nuspojave a lijecnici nam ih uporno uvaljuju.

VJ
Veli Jože
09:11 23.01.2024.

Činjenica je da se farmaceutske tvrtke takmiče tko će više čega prodati,što je vidljivo iz reklama.Pri tome ih uopće ne zanima dobrobit pacijenata,jer znaju da će proći povoljno ,što se tiče neučinkovitog štrajkačkog sudstva.

MM
MMarko657
08:42 23.01.2024.

Lijek je Belupov a na ilustraciji slika s tabletama na kojima piše PLIVA ne razumijem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije