Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz jame Pavlovice na Žumberku izvučen automobil

U jami je nađeno i nekoliko bačvi s opasnom tvari, koje će biti propisno zbrinute
06. prosinca 2015. u 17:03 3 komentara 769 prikaza
jama Pavlovica
Foto: FAH/Hina

Na zamolbu Zagrebačkog speleološkog saveza, zagrebački vatrogasci sudjelovali su u izvlačenju automobila i drugih teških tereta ubačenih u duboku, kršku jamu Pavlovicu na Žumberku.

Vatrogasci su u jamu duboku 40-ak metara ušli s hidrauličkim alatom, izrezali automobil i izvukli ga na površinu u dijelovima.  

U jami je nađeno i nekoliko bačvi s opasnom tvari, koje će biti propisno zbrinute, priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U vatrogasnom timu bili su vatrogasaci specijalizirani za spašavanje iz dubina i visina te pripadnici Specijalističke postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz ruševina.

>> HGSS spasio psa iz jame kod Imotskog

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Rustem pasha Hirvat
    Rustem pasha Hirvat:

    Ako olupina ima broj šasije, realno se može ući u trag vlasniku, te ga kazniti sukladno zakonu.

  • Nepokolebljiv:

    "Bacva s opasnom tvari" zvuci komicno! "Opasna tvar" je sve na ovoj planeti ukljucujuci majcino mlijeko samo je letalna doza nesto drugacija od one svakodnevne! Cista pitka voda ubojit otrov ukoliko ju netko konzumira u dovoljnoj kolicini (4-6 litara ovisno ... prikaži još! o tezini pojedinca) u kratkom vremenu. Neznanje caruje a neupuceni lazljivcima - neznalicama vjeruju!