Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podbablje

HGSS spasio psa iz jame kod Imotskog

Foto: HGSS
21.11.2015.
u 14:51

Lokalna uprava i veterinarske službe prebacuju odgovornost jedni na druge a spašavatelji se nađu u nezahvalnoj situaciji jer naprosto ne znaju što učiniti sa spašenom životinjom

GSS-ovci iz Makarske jučer su zaprimili dojavu da se u jami na području Podbablje kod Imotskog čuje pseći lavež. Na teren su upućena dva člana OT Imotski. Obzirom da se radilo o objektu u kojem se odradila slična akcija prije samo nekoliko tjedana sve skupa je odrađeno jako brzo i pas koji se nalazio na polici na 6 metara dubine je bez većih problema izvađen iz jame.

 - Vađenje preplašenih i dezorijentiranih životinja iz ovakvih u pravilu jako zagađenih podzemnih objekata nije nimalo laka zadaća a da stvar bude još gora, kad službe spašavanja odrade svoj posao i kad životinje konačno ugledaju svjetlo dana u pravilu se pojavi problem sa zbrinjavanjem. Naime lokalna uprava i veterinarske službe prebacuju odgovornost jedni na druge a spašavatelji se nađu u nezahvalnoj situaciji jer naprosto ne znaju što učiniti sa spašenom životinjom. Isto tako, javna je tajna da svako selo ima neku prirodnu jamu koja im služi kao deponiji za odlaganje svega i svačega pa čak i kućnih ljubimaca. Na žalost usprkos opetovanim apelima, kako društava za zaštitu životinja i speleoloških klubova tako i HGSS-a da se s psima ne postupa na ovako okrutan način ovakva praksa i dalje poprima nesnošljive razmjere. O tome u prilog govori i činjenica da je ovo je već treća akcija vađenja psa iz iste jame i druga unutar samo mjesec dana. Također je važno pripomenuti da je jama zbog smještaja neposredno pored puta bila ograđena no ograda je otuđena a pristup jami posve neometan što pogoduje nesavjesnim građanima ali i otvara druge sigurnosne probleme, poručuju iz GSS-a.

>> Rusija Francuskoj daruje štene koji će zamijeniti Diesel, junakinju napada u St. Denisu

Ključne riječi

Komentara 2

LO
Long
17:38 21.11.2015.

Zbog ovakvih pacijenata i primitvaca, sramota me rec da sam Imocan. Idioti zatucani, mater si bacite u rupu, kad nebude vise od nje koristi.

EV
evropljanin
11:31 23.11.2015.

Decki svaka vam cast. Skidam kapu za vase napore i posteno djelo. Sretno vam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije