Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz HNS-a izašlo više od 200 članova ivanečke podružnice na čelu s Miloradom Batinićem

'Duboko smo razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi ispred interesa stranke'
19. siječnja 2021. u 14:39 7 komentara 2323 prikaza
Zagreb: Nastavljena 16. sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Više od 200 članova HNS-a u Ivancu, na čelu s bivšim potpredsjednikom Hrvatskog sabora i aktualnim gradonačelnikom Miloradom Batinićem, napustilo je stranku jer su nezadovoljni politikom središnjice. Među onima koji su izašli iz HNS-a su i Batinićevi zamjenici, predsjednica Gradskog vijeća, gotovo svi članovi predsjedništva podružnice i predsjednici vijeća mjesnih odbora. Nastavit će rad kao nezavisni.

izbori 'HRVATSKI UMIROVLJENICI ZAJEDNO' Hrvatska dobila još jednu političku stranku: Pripreme za lokalne izbore su počele

- HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute. S takvim HNS-om, koji je umjesto programskog i tehnomenadžerskog rada, u fokus svojega djelovanja stavio unosna radna mjesta, sinekure, osobne interese i klijentelizam, više se ne možemo poistovjetiti. To nije stranka u koju smo ušli - navode u priopćenju.

Spomenuli su i opstrukcije tijekom kandidacijskog postupka Batinića za predsjednika stranke. U Županijskoj organizaciji HNS-a uzvraćaju da je u proljeće 2019. godine stranka započela s procesom pomlađivanja vodstva na nacionalnoj i lokalnoj razini, koji je dovršen nedavnim izborom Stjepana Čuraja za predsjednika stranke.

Zagreb: U Mimari predstavljen Plenkovićev program za unutarstranačke izbore HDZ-a Milan Ivkošić Dok god se HDZ zove HDZ, za ljevicu ostat će ‘stranka opasnih namjera’

- Izborom mladih i sposobnih članova stranke na vodećim mjestima HNS je krenuo smjerom vraćanja dostojanstva svakog člana te vraćanja njegovog povjerenja u stranku kao i vraćanja povjerenje građana ove zemlje u politiku i institucije - kaže v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić i dodaje da se pojedini članovi ne mogu izgleda pomiriti s onime što želi većina i što  birači traže od nas.

- Sad kada je stranka krenula novim smjerom pojedinci, pa tako i  Batinić, ne mogu se pomiriti s činjenicom da je stranka i interes građana, a ne osobni interesi, iznad svih nas - ističe Škvarić i zaključuje da je stranka preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova, pa će tako biti i ovoga puta.

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol Borislav Ristić Nakon 6. siječnja Republikanska stranka postaje vječita oporba

Batiniću je zaželio puno sreće uz rečenicu koju je često izgovarala prva predsjednica HNS-a Savka Dabčević Kučar: "Prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi".

Ajoj...
Djevojka otkrila kako je partnera uhvatila u prevari: 'Nazvala sam restoran u kojem je bio i pitala...'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice