Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubrzano širenje virusa

Italija ide u opću karantenu na uskršnji vikend. Zatvorene i trgovine koje nisu nužne

ITA, Coronavirus Pandemie, Italien
Foto: EXPA/PIXSELL
1/3
12.03.2021.
u 12:29

Uz ograničenja na nacionalnoj razini, Italija upravlja mjerama u pojedinim regijama na temelju sustava četiriju boja

Italija će ići u opću karantenu za uskršnji vikend, pokazuje nacrt uredbe koju je Reuters dobio na uvid u petak, dok se vlada u Rimu bori protiv ubrzanog širenja koronavirusa diljem zemlje. 

Trgovine s proizvodima koji nisu nužni bit će zatvorene od 3. do 5. travnja. Talijani će te dane smjeti izaći iz svojih domova samo zbog posla, zdravlja ili izvanrednih situacija

U nacrtu uredbe koja bi se trebala usvojiti kasnije u petak stoji da će od ponedjeljka restrikcije biti postrožene i u žutim regijama, onima u kojima je rizik od zaraze nizak. I u njima će se strogo ograničiti kretanje između gradova, a kafići i restorani bit će zatvoreni. 

Uz ograničenja na nacionalnoj razini, Italija upravlja mjerama u pojedinim regijama na temelju sustava četiriju boja kojima ih označava i koje se revidiraju svaki tjedan – bijela, žuta, narančasta i crvena. 

Od ukupno 20 regija, tri na jugu su crvene, narančastih je deset, žutih šest, a samo je Sardinija bijela, pokazuje karta na stranicama talijanske vlade. 

Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) od četvrtka, Italija je u protekla dva tjedna na 100 tisuća stanovnika prosječno imala 433 novozaražena

Na istoj listi najgore stoji Češka s 1572 novozaraženih, a Hrvatska ih ima 162. 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:54 12.03.2021.

Sto je? Prodaja cjepiva ne idu po planu pa se steze omca narodu oko vrata? Pokusaj sa namjerno kreiranim nestasicama cjepiva nije uspio, narod nije pao na tu foru! Izazivate sudbinu, kreirat ce te "monstruma" koji ce vas pomesti sa lica Zemlje...

NA
Nadalinaaa
13:06 12.03.2021.

PCR test je mađioničarski štapić. Hoćeš veće brojke, hoćeš manje? Oko kršćanskih blagdana brojke samo rastu, ovce se u tor spremaju.

DU
Deleted user
16:17 12.03.2021.

Evo zbrisali mi komentar i banirali me na dva dana jer sam napisao da je ovo sve dobro organizirana plandemija jer kako oni već sada znaju kakva bu situacija za 3-4 tjedna???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije