Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAČUNICA JE JASNA

Istražili smo: Hrvatskoj klima godišnje 'uzme' 71 milijun eura, a štete i dalje rastu

22.01.2024.
u 22:15

Kakav je utjecaj klimatskih promjena na naše živote, koliko utječu na gospodarstvo i vrtimo li se u začaranom krugu?

Komentara 4

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
06:11 23.01.2024.

Sada kada sam pročitao ovaj tekst mogu na kenjanje.

EJ
ejStef
08:43 23.01.2024.

Ova ideologija ili religija, kako god, stalno se gura u sve sfere gospodarstva i društva. Pada kiša - klimatska promjena, sija sunce - klimatska promjena, itd. A argumentira se brojkama koje se sklepaju prema nečijem nahođenju i koje nije moguće provjeriti niti s ičim usporediti... Npr. broj požara na moru u ljetnim mjesecima prije se može povezati s brojem "turista" nego s temperaturama... Naravno da postoje klimatske promjene, no one su više stvar prirodnih procesa, a utjecaj čovjeka postoji, no stvarno se pretjeruje s tim. A naročito se pretjeruje s "kontramjerama" gdje je kompletan utjecaj svih ovih gluposti koje se rade npr. u Njemačkoj apsolutno zanemariv, potpuno neprimjetan na globalnom nivou. Prvenstveni cilj tih "mjera" je uvođenje novih poreza i stvaranje novih birokrata. Stotine milijardi koje će Nijemci platiti da se makne grijanje na fosilna goriva (uključivo plin) u kućanstvima donijet će manje CO2 koliko Kina proizvede u pola dana, a sve to će biti potpuno poništeno s gradnjom novih plinskih elektrana... Najbolja izmišljotina mi je "zeleni ugljen", gdje se sada filozofira o tome da je termoelektrana na ugljen prihvatljiva ako se gradi blizu rudnika. Koje licemjerje... Čista zamjena zlatnog teleta zelenim, ništa drugo, kako kontrolirati narod nekom "višom silom". Crkveni namet zamjenjuje se zelenim, to je konačni rezultat.

NO
nogobus2
06:35 23.01.2024.

Ajoj, opet ove klimatske promjene. Tko u te gluposti jos vjeruje? Samo ovi Njemacki zelenbaci koji su unistili svoju nekad jaku idustrijsku zemlju te forsiraju elektricne automobile i tzv. "zelenu energiju" koje em ne funkcioniraju, em ih nitko ne zeli... ili raznorazne nadobudne cure sa toksicnom ljubicastom kosom. Bojim se da ce se ova pricica oko klimatskih promjena uskoro koristiti kao izlika za "klimatske lockdowne" i "klimatske migrante"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije