Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEČOVJEČNO

Sa psihički bolesnom osobom imali ugovor o uzdržavanju pa ga prevarili za 21.000 eura

euri
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
21.12.2022.
u 09:22

Tražili su žrtvu da sa svog računa podigne 9000 eura. Kazali su mu da im taj novac treba za hitno popravljanje krovišta obiteljske kuće koja je u vlasništvu žrtve

Da ljudi stvarno mogu biti dno dna pokazuje primjer dvoje mladih, 25-godišnjaka i 21-godišnjakinje koje je ODO Zlatar optužilo za prijevaru i krađu počinjenu od 1. kolovoza do 1. rujna 2022. Njih su se dvojica brinuli za psihički bolesnu osobu, s kojom imaju ugovor  o doživotnom uzdržavanju. No smislili su kako da se iz toga okoriste.

Tražili su žrtvu da sa svog računa podigne 9000 eura. Kazali su mu da im taj novac treba za hitno popravljanje krovišta obiteljske kuće koja je u vlasništvu žrtve. Oštećenik im je povjerovao pa je u banci podigao taj novac i predao ga okrivljenicima. Oni su ga uzeli, no nisu imali namjeru popraviti krovište. Osim toga, tereti ih se da su svoju žrtvu tražili još 12.000 eura.

- Ono što ste nam dali, onih 9000 eura nije bilo dovoljno za popravak krova pa nam treba još - kazali su mu.

Stoga je on ponovo otišao u banku, podigao 12.000 eura te im ih predao. Oni su taj novac zadržali za sebe. Nadalje, 21-godišnjakinja se tereti i da je 14. kolovoza uzela žrtvin automobil, Volkswagen Passat te ga zadržala za sebe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije