Naslovnica Vijesti Svijet

Džihadisti tjerali malu djecu da režu udove zarobljenicima

Druga su djeca bila primorana postavljati eksplozive, a ako su to odbili premlatili bi ih električnim kablovima
13. srpnja 2017. u 11:24 13 komentara 2988 prikaza
Mosul
Foto: Reuters/PIXSELL

O razmjerima barbarstva pripadnika Islamske države već se puno pisalo, no svaki put nas iznenadi brutalnost i bezosjećajnost islamista. Ovog puta priča dolazi iz Iraka gdje su djecu prisiljavali da muče zatvorenike i režu im udove. Sve se to događalo u Mosulu koji je nedavno oslobođen od džihadista.

A man purported to be the reclusive leader of the militant Islamic State Abu Bakr al-Baghdadi has made what would be his first public appearance at a mosque in the centre of Iraq's second city, Mosul, according to a video recording posted on the Internet POTVRĐENO Al-Bagdadi je mrtav: ISIL traži novog vođu

Ako bi djeca slučajno odbila izvršiti te zadatke, prijetilo im se da će ih ubiti zajedno sa njihovim roditeljima. Tako je jedan džihadisti prišao 11-godišnjoj djevojčici imena Hadya te njenoj braći Shadiju (5) i Fadi (9).

- Ti mu možeš odrezati nogu, ti ruku, a ti mu nožem izreži lice ili ću vas odvesti od majke i ubiti - ispričala je Hadya te dodala da je bila previše uplašena da odbije naredbu. Džihadisti su im dali mačete i djeca su učinila ono što su im naredili, prenosi Daily Mail.

Fadi je muškarcu odrezao nogu, Hadya ruku, a Shadi ga je rezao po licu. Djeca tvrde kako je zatvorenik umro nakon što su Shadija prisilili da ga ubode u oko

Druga su djeca bila primorana postavljati eksplozive, a ako su to odbili premlatili bi ih električnim kablovima ili im pucali pod noge ako naprave nešto krivo. 

Pothvat iračke vojske Mosul je oslobođen, no ISIL još uvijek nije poražen Sally Jones Sally Jones Britanska džihadistica očajnički se želi vratiti u domovinu Mosul OSLOBOĐENJE Kalifat je prošlost, džihadisti ISIL-a pridružit će se Al-Qa’idi

VIP izdvaja za Vas

 • Armagedon:

  Užas užasa..... i mi kažemo da živimo u 21 stoljeću i govorimo o civilizaciji.....

 • Avatar anticenzura
  anticenzura:

  Papa je izjavio da nije zadovoljan priblizavanjem Amerike i Rusije, pisu italijanski mediji jucer. Veli novinar da je to zato sto strahuje da ce ovih dvoje sprijeciti izbjeglice da dolaze u Europu. Najgori Papa ikada.

 • Lisac:

  Za to možemo zahvaliti Amerikancima i njihovoj lažnoj borbi protiv terorizma.