Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Al-Bagdadi je mrtav: ISIL traži novog vođu

A man purported to be the reclusive leader of the militant Islamic State Abu Bakr al-Baghdadi has made what would be his first public appearance at a mosque in the centre of Iraq's second city, Mosul, according to a video recording posted on the Internet
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.07.2017.
u 15:52

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je u utorak da ima "potvrđenu informaciju" da je ubijen vođa islamske države Abu Bakr al-Bagdadi

Irački mediji, pozivajući se na visoke izvore iračke vojske, navode kako su u Mosulu pronađeni dokumenti koji potvrđuju smrt vođe terorističke organizacije Islamske države, samozvanog kalifa Abu Bakr Al Bagdadija, te kako ta teroristička organizacija uskoro bira novog vođu. Informaciju o ubojstvu Abu Bakr Al Bagdadija potvrdio je i Sirijski opservatorij za ljudska prava u Londonu blizak sirijskoj oporbi i pobunjenicima, a njima Zapad jedino vjeruje.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je u utorak da ima "potvrđenu informaciju" da je ubijen vođa islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

Ruska vojska objavila je u lipnju da je u Siriji vjerojatno ubila al-Bagdadija, bombardirajući zrakoplovima sastanak vođa IS-a u Raki potkraj svibnja.

Međunarodna koalicija predvođena SAD-om tada to nije mogla potvrditi, a suzdržane su bile i iračke vlasti.

"Imamo potvrđenu informaciju od čelnika IS-a, uključujući jednog visokopozicioniranog, iz okolice Deir al-Zora", rekao je Rami Abdulrahman, direktor promatračke skupine sa sjedištem u Londonu.

Bagdadijeva smrt objavljivana je već nekoliko puta, no Opservatorij se smatra pouzdanim izvorom vijesti o ratu u Siriji.

Do sada je među ISIL-ovcima smrt Bagdadija bila tabu tema zbog čega je i ubijen jedan imam koji je na propovijedi pozvao  vjernike da mole  za dušu ubijenog Al Bagdadija. Isto tako, 60 udaraca bićem ISIL je zaprijetio svakom tko govori o smrti Al Bagdadija na javnom mjestu.  

Komentara 20

MA
manualport
16:59 11.07.2017.

Slava Putinu!

Avatar dobry
dobry
16:18 11.07.2017.

Bin Laden "mrtav", kada mu je istekao rok trajanja. Sada i ovaj bradonja "mrtav"-istekao rok trajanja. Što ili tko će biti naredni izgovor za nastavljanje operacija uvođenja demokracije na bliskom istoku, a možda i šire!!?

DU
Deleted user
16:23 11.07.2017.

sve je pocelo sa gospodinom bush senior......nastavilo se sa...............bush junior, rezultat imamo sada prezentiran. ne da sam protiv amerike, jednostavno je to historijska istina. amerika i zapadna koalicija su napravili dobar posel, rusi sa gospodinom putinom nista manje, stvarni se problem nalazi u "demokraciji" zapada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije