Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvo

Inspekcija rada u OB Zabok zabranila rad doktora starijih od 65

Bolnica
Matija Topolovec/PIXSELL
18.05.2012.
u 08:57

Djelatnici bolnice kažu da su zgroženi ovakvom odlukom jer u cijeloj Hrvatskoj svi umirovljeni liječnici mogu raditi

Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, dvije inspektorice rada iz Krapine bile su ovih dana u inspekciji u zabočkoj Općoj bolnici na Bračku te su, nakon što su obavile nadzor, odlučile zabraniti rad liječnika koji su u mirovini i stariji su od 65 godina. Ako se ne plati kazna i ne poštuje rješenje, inspektorice bi, kaže naš izvor iz zabočke bolnice, mogle i zabraniti čak i rad cijele bolnice. Kako doznajemo, inspekciji je prijava poslana istodobno kad i HZZO-u. Djelatnici bolnice u Zaboku kažu da su zgroženi ovim slučajem jer se u u cijeloj Hrvatskoj zapošljavaju umirovljeni liječnici budući da na tržištu rada nedostaje liječnika te nema tko raditi, pa se zaključivanjem ugovora o djelu popunjavaju mjesta koja se ne mogu popuniti.

 Samo u Zagorju

– Jedino u Zagorju rad liječnika koji su stariji od 65 godina nije dopušten i inspekcija rada proziva bolnicu u Zaboku er se brine za svoje pacijente, od kojih su neki i životno ugroženi. Ako se ispoštuje odluka inspekcije, ugroženi su životi bolesnika, a ako se ne ispoštuje, bolnica i ravnatelj osobno dobivaju velike novčane kazne – kaže naš izvor iz bolnice te dodaje da od danas, sukladno rješenju inspekcije rada, prestaje raditi psihijatar, nekoliko anesteziologa, neurolog i internist. Svi oni, naime, imaju ugovore o djelu. U zabočkoj bolnici kažu da ne znaju kako će se postaviti prema cijelom slučaju jer bi po nalazima inspekcije trebali zatvoriti i neke odjele na kojima rade spomenuti liječnici što bi dovelo i do potpunog kolapsa u bolnici.     

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
21:32 19.05.2012.

Zabranili rad ljudima zato što su stariji od 65 godina...... a mladi se na natječaje ne javljaju,jer svi žele raditi u Zagrebu !? A što onda u svijetu razmišljaju o radu do 70 godine ?Ako ljudi to žele i mogu...neka rade.Barem će mladi imati uz koga učiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije