Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni pojas

Ina sufinancira ideje o zaštiti okoliša i očuvanju klime

Zeleni pojas
INA
27.03.2024.
u 15:00

Prijave su do 21. travnja, a dosad je dodijeljeno 420 tisuća eura

Organizacije civilnog društva, javne i obrazovne ustanove, parkovi prirode te dobrovoljna vatrogasna društva koji imaju ideju kako doprinijeti zaštiti okoliša i očuvanju klime do 21. travnja mogu se javiti Ini. Naša najveća naftna kompanija raspisala je natječaj za sufinanciranje upravo navedenih projekata, a u proteklih deset godina već su "podijelili" 420 tisuća eura te je, kako poručuju iz tvrtke, zazelenjen prostor od 241.203 četvornih metara. 

- Cilj ovogodišnjeg Inina Zelenog pojasa jest proširenje zelenih površina, posebno u naseljenim mjestima i gradovima kako bi se što šire obuhvatilo područje koje zajednici osigurava ekološke, estetske, zdravstvene i klimatske dobrobiti. O projektima koji će dobiti podršku odlučivat će stručna komisija, koja će odabrati i tri dodatna projekta koji će se natjecati za najveći broj pregleda na YouTubeu - kažu u Ini. Ovo je 11. godina Zelenog pojasa, ističu.

- U sklopu ovog programa s partnerima smo već ostvarili značajne uspjehe u širenju zelenih površina, a sada su na redu naši gradovi i naselja. Vaša ideja može biti sljedeći korak prema održivoj budućnosti; pridružite nam se i zajedno gradimo ljepši svijet - rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine. Inače, kao primjer dobre prakse Inin program Zeleni pojas uvršten je u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer izravno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

Prijave se primaju, kao što smo već i rekli, do 21. travnja, i to putem mrežne stranice www.ina.hr/zelenipojas, gdje se mogu pronaći i svi detalji o uvjetima natječaja te potrebnoj dokumentaciji za sudjelovanje.

Foto: Večernji list

Više zelenih tema pronađite na web stranici Rezolucija Zemlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije