Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Imate li ovaj proizvod u kući? Nemojte ga koristiti, povlači se iz prodaje!

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade)
01. prosinca 2020. u 09:38 23 komentara 48884 prikaza
13.12.2012., Bacva - Delicije od bijelog bakalara u restoranu Milena. Priprema okruglica od bakalara sa sezamom. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Sjemenke sezama, integralne, organske "Nutrigold" od 500 grama, najbolje upotrijebiti do 31.12.2020., opozivaju se zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida, izvijestili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Šunka PROVJERITE HLADNJAKE Kupci, oprez! Zbog povišene količine bakterija povlači se ova šunka

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade)

Šifra je proizvoda je 001668,  a LOT: ACC/2019/101. 

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća  o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća i Uredbe o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

nije u skladu s Uredbom Hitan opoziv proizvoda: Nemojte ga konzumirati, sadrži povećanu razinu određenih tvari

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://www.tvornicazdravehrane.com/obavijest-o-povlacenju-proizvoda/.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  "Organski", a zatrovan pesticidima.... LOL

 • zoranos:

  Za ovo se treba iću u zatvor!!! Kako možeš lagati ljude da imaš ogranski proizvod a na njemu pesticidi??? Pa to su kupovali i teški bolesnici i plaćali više jer je organski proizvod! I što sada samo će se povući ... prikaži još! ta serija i idemo dalje nekažnjeno??? Ako se ogranska hrana plaća više onda treba i imati nešto više - biti bez pesticida! Tko to prekrši gubi licencu, mora micati organska i sl. uz velike kazne! Ovo drugo nema smisla! Ja sada imam puno pravo sudski goniti tu firmu jer sam prevaren i tražiti debelu odštetu!

 • generacija57:

  A tko je dozvolio uvoz?