Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE HLADNJAKE
Povratak na članak

Imate li ovaj proizvod u kući? Nemojte ga koristiti, povlači se iz prodaje!

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade)

Komentari 22

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:48 01.12.2020.

"Organski", a zatrovan pesticidima.... LOL

VL
GE
generacija57
10:05 01.12.2020.

A tko je dozvolio uvoz?

VL
ZO
zoranos
11:15 01.12.2020.

Za ovo se treba iću u zatvor!!! Kako možeš lagati ljude da imaš ogranski proizvod a na njemu pesticidi??? Pa to su kupovali i teški bolesnici i plaćali više jer je organski proizvod! I što sada samo će se povući ta serija i idemo dalje nekažnjeno??? Ako se ogranska hrana plaća više onda treba i imati nešto više - biti bez pesticida! Tko to prekrši gubi licencu, mora micati organska i sl. uz velike kazne! Ovo drugo nema smisla! Ja sada imam puno pravo sudski goniti tu firmu jer sam prevaren i tražiti debelu odštetu!

VL
DU
Deleted user
11:12 01.12.2020.

Halo ljudi, ako su organske onda ne bi smjele uopće imati pesticida a kamoli da imaju povećanu količinu pesticida. Radi se o čistoj prevari i za to ne bi trebao odgovarati samo proizvođač već i trgovac koja takav neorganski proizvod prodaje kao organski. Još imaju obraza na svojim stranicama napisati "Vjerujemo da prihvaćate da je ovo povlačenje samo dokaz striktnih kontrola, a primjena nužnih mjera dokazuje odgovorno poslovanje." Odgovorno poslovanje je da se ne prodaju nešto tretirano pesticidima kao organski proizvod, a to što moraju povući je zbog zakona i što ih je inspekcija uhvatila s prstima u pekmezu a ne njihova dobra volja ili briga o kupcima. Da imaju kontrole taj proizvod nikada ne bi ni dopsio u trgovinu tzv. "zdrave hrane".

VL
IG
igorl
11:17 01.12.2020.

Hehe - to su neki organski pesticidi.

VL
DU
Deleted user
11:48 01.12.2020.

Organski s pesticidima, OPGovi s Zelene Trznice, gdje nam je kraj?

VL
DU
Deleted user
10:29 01.12.2020.

Što je inspekcija radila do sada? Tom sezamu ističe rok za mjesec dana pa je sigurno skoro sav pojeden. Brzo sam išla pogledati, moj je od 750 g, isto ga firma Galleria Internazionale d.o.o. stavlja na tržište, a rok trajanja je 30.01.2022. Možda se sjete obavijestiti da i ovaj moj nije za konzumiranje, ali tamo oko 12. mj. 2021. godine. Kao da ljudi kupe sezam da bi gledali u njega. Svašta.

VL
LI
Linomedo
12:14 01.12.2020.

Bolje bi bilo da objavite fotografiju proizvoda nego da pišete naslove tipa: Imate li ovaj proizvod kod kuće?

VL
ZA
zagabria5
10:02 01.12.2020.

Ajde hvala Bogu da kad su već uvoznici bez morala da barem inspekcije rade svoj posao i štite zdravlje građana. Pozdravljam

VL
DM
drazen.muhvic
11:59 01.12.2020.

Mislite li da ono što kupite na pijaci od neke bakice nije zatrovano svim i svačim?

VL
SU
SULUD
11:40 01.12.2020.

Nemam više. Sve sam pojel

VL
KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
16:06 01.12.2020.

tko je vlasnik firme uvoznika?

VL
SI
sisavac
14:58 01.12.2020.

ne postoji organski proizveden proizvod, bez pesticida, herbicida. možemo se zavaravati lijepim zelenim naljepnicama, bojama, al na kraju se sve svodi na lukavu prevaru. prošle godine mogli ste gledati dokumentarac iz indije, organski pamuk, iz kojeg vodeći tekstilci svijeta rade majice, hlače, haljine... kao, organski. taj organski pamuk raste na istom polju ko i običan pamuk, jedan se tretira normalno, drugi malo manje. posebno se bere, skladišti, kao. no, uglavnom, tip se na kraju nasmije, kad ga pitaju kojeg se više isplati kupiti. pa veli, isti su, ako treba on će skladište sa organskim pamukom napuniti kolko treba.. al ćeš dobiti isti pamuk, samo ćeš ga drugačije zvati, i platiti. ali i više zaračunati svoj proizvod. jedini koji je prevaren je krajnji potrošač. on plaća sve igre, sve carine i trošarine, zakulisne igre, subvencije, ama baš sve. mogu države dići carinu do neba, al nju će platiti onaj zadnji u nizu, kupac.

VL
TO
TORQUEMADA
08:13 02.12.2020.

To je tek jedan u nizu dokaza kako se manipulira u području zdrave hrane, zarađuje na ogromnoj razlici u cijeni i kako je sva ta bio-priča zapravo jedna propagandna farsa. U Njemačkoj je svako malo neki veliki skandal vezan za tzv zdravu hranu, međutim tamo ne samo da su kazne drakonske i država tu nema milosti, već je i svijest potrošača na takvoj razini da proizvođač više neće prodati niti jedan svoj proizvod na tom tržištu, ma koliko ispravan bio. Može slobodno zatvoriti firmu. Kod nas se to ne rješava, a u najgorem slučaju registrira se nova tvrtka, novo ime a stara priča se nastavlja.

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
18:04 01.12.2020.

Što će biti s radnim narodom koji su to smeće požderali u svojim brlozima? Hoće li se žrtve pribrojati kao kolaterali Corone ili će pravna država odraditi svoj posao?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.