Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splićanin ogorčen

Imao bolove u koljenu pa nakon 15 operacija ostao bez noge: 'Htjeli su me ubiti'

operacija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
11.10.2018.
u 11:22

- To je bilo mučenje. Anesteziolog se prekrižio ispred mene i kazao da nitko nije preživio više od sedam operacija zaredom – ispričao je Matty.

Matty Ćenan, Splićanin i izraelski državljanin prije više od četiri godine ostao je bez noge. Uvjeren je kako su za traumu koja ga je zauvijek promijenila, krivi – liječnici. Dokazi, kaže 44-godišnjak, pričaju priču o nemaru zaposlenika KBC-a Split.

- Hodnik neurologije zovem hodnikom pakla. Imam medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje ono što govorim. Gdje sada to suđenje ide, treći sudac preuzima taj slučaj - ljutito kaže Matty za Slobodnu Dalmaciju.

Stigao je u bolnicu sa simptomima tromba u nozi, a nakon nešto više od 40 dana, izašao kao invalid, oslabljen, s 15 operacija. Nakon što je toga petka zaprimljen žaleći se na veliku bol u lijevoj nozi, liječnici su napravili MSCT kralježnice i nakon prijema ga smjestili na odjel neurologije. Noga je tijekom vikenda mijenjala boju, a Matty je proživljavao veliku bol čekajući ponedjeljak, četvrti dan otkad je ušao u bolnicu.

– U ponedjeljak ujutro oko 10 sati kada je stigla mlada djevojka koja stažira na neurologiji, odmah je uočila da nešto nije uredu s nogom i zvala tadašnjeg šefa odjela. Kada su mu vidjeli nogu, htjeli su je odmah amputirati, sad zamislite u kakvom je stanju bila. A tek kada su doznali da je od petka u bolnici, počeli su ga spašavati - ispričao je otac Drago Ćenan, opisujući propadanje noge preko vikenda.

Od tada svaki dan imao je operaciju pod kompletnom anestezijom. Čak njih 15!

- To je bilo mučenje. Anesteziolog se prekrižio ispred mene i kazao da nitko nije preživio više od sedam operacija zaredom – govori Matty i tvrdi da su liječnici rekli njegovim roditeljima da su ga cijelo vrijeme ignorirali jer su mislili da je u apstinencijskoj krizi.

Nakon što mu je noga konačno amputirana kaže da je osjetio olakšanje.

– Najveća grozota što me mori, kad je sve već bilo riješeno da je noga izgubljena, stavili su mi tri stenta u tijelo i na kraju su me prebacili na Križine, gdje sam proboden u desnu bedrenu aortu i ostavljen da iskrvarim. Ne znam zašto su to napravili. Imam osjećaj da su me htjeli ubiti kako bi zataškali cijelu ovu priču  - ispričao je Matty za Slobodnu Dalmaciju te dodao kako je u početku tražio podmirivanje troškova liječenja i terapije, no sada, nakon toliko godina, traži odštetu.

Video - Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

Komentara 5

LI
liliZG
11:47 11.10.2018.

da se nadovežem, moj poznanici doktor je rekao, nakon što su joj sanirali slomljeni prst al zeznuli prst do, da joj ga on može i odrezati ako nije zadovoljna istim, ili da si sama poveže taj sa slijedećim do njegaa pa se možda ispravi, .. samaaaa da si ga poveže,... treba te razgovore snimiti paće možda ekipa konačno dobiti otkaz kao i onaj famoznjak iz vojne bolnice...

IM
Immanuell
12:16 11.10.2018.

Ima među mladim ljudima i kvalitetnih liječnika i dobrih ljudi. Međutim, malo ih je, a starih doktora više nema. Ono što je imalo šanse, otišlo je van raditi i ostali smo s onim što imamo sad. Oni su mislili da je on u apstinencijskoj krizi...... I to ima diplomu i radi u KBC......

Avatar Francek007
Francek007
12:06 11.10.2018.

Apstinencijskoj krizi???? Pa Splićo skužio da bi bilo dobro kada su mu već spasili život da dobije i malo love od KBC Split za još malo drogice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije