Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG KOLICA

Majku (81) i sina invalida izbacili s leta: 'Bilo je užasno, tresla sam se '

Ryanair
Reuters/PIXSELL
02.09.2018.
u 19:39

Problemi su se pojavili još za vrijeme prijave u zračnoj luci kada ih je osoblje obavijestilo da je došlo do promjene pravila vezano uz odlaganje invalidskih kolica.

Britanka Kathleen Dunne (81) izbačena je iz Ryanairovog zrakoplova zajedno sa svojim sinom Garyjem (53) koji je invalid i kreće se u kolicima. Incident se dogodio prošle srijede u Liverpoolu.

Kathleen je za Liverpool Echo kazala kako se osjećala poniženo nakon što su joj zaposlenici uvjetovali da napusti zrakoplov ili da iza sebe ostavi kolica.

Gary je kao dijete obolio od ospica te je gluh i jako teško se kreće. Problemi su se pojavili još za vrijeme prijave u zračnoj luci kada ih je osoblje obavijestilo da je došlo do promjene pravila vezano uz odlaganje invalidskih kolica. Kathleen nije imala priručnik kod sebe i nije znala kako sklopiti kolica. Rekla je i kako je godinama putovala istom kompanijom te da do sada nije bilo problema.

Dozvolili su im da se ukrcaju u zrakoplov, no zaposlenici zračne luke nisu uspjeli sklopiti kolica. Rekli su joj da kolica moraju biti određene visine i uvjetovali joj da napusti zrakoplov ili da ostavi kolica. Ona im je odgovorila da joj sin ne može hodati te da će napustiti zrakoplov.

Zaposlenici su kasnije uspjeli sklopiti kolica te su joj zakazali su let idućeg dana, no ovog puta iz Manchestera.

I tu je bilo problema pa je opet morala izaći iz zrakoplova zbog kolica.

Kathleen se požalila i da je pilot preko razglasa putnicima poručio kako oni nisu krivi za kašnjenje već je problem u 'ženi s kolicima'.

- Ljudi su počeli govoriti kako ne vjeruju da to govori. Ja sam još uznemirena zbog toga - rekla je Kathleen.

- Bilo je užasno. Tresla sam se i bilo je teško objasniti Garyju jer je on gluh - rekla je.

Iz Ryanaira su poručili kako usluge za kolica pružaju druge tvrtke, u ovom slučaju OmniServ. Oni su se ispričali zbog neugodnosti te su kazali kako su zaposlenici neumorno pokušavali sklopiti kolica unatoč tome što nisu imali instrukcije.

Pogledajte i video: Nesposobni kriminalci

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar reference
reference
22:15 02.09.2018.

procitou daily mailu jos jutros….ahahaaaa nes ti jakog novinarstva.

NO
nonstop
20:16 02.09.2018.

Mozda su trebali idiotkinju pustiti da joj kolica lete okolo i poubijaju ljude, ako avion zahvati turbolencija u zraku ili mu se nesto desi, zato sto ona nije znala sklopiti kolica i nema kolica po propisu. Bolje neka svi stradaju, nego da se ona iskrca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije