Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef njemačkog instituta:

'Imamo jasne znakove da je u Njemačkoj počeo treći val koronavirusa'

Dresden, Njemačka
Sebastian Kahnert/DPA/Pixsell
11.03.2021.
u 09:46

Predsjednik Instituta Robert Koch kaže da je jako zabrinut te kako je stroga primjena zaštitnih mjera, poput nošenja maske i držanja distance, i dalje potrebna unatoč cijepljenju.

Godinu dana nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila pandemiju, iz Instituta Robert Koch (RKI) uvjereni su da je u Njemačkoj započeo treći val koronavirusa.

– Imamo vrlo jasne znakove da je treći val već započeo u Njemačkoj – izjavio je predsjednik RKI-a Lothar Wieler u intervjuu za UN-ovo udruženje novinara (ACANU) u Ženevi, piše Fenix-magazin.

Wieler je istaknuo da je jako zabrinut te kako je stroga primjena zaštitnih mjera, poput nošenja maske i držanja distance, i dalje potrebna unatoč cijepljenju.

On smatra da ukoliko ne dođe do zastoja u proizvodnji cjepiva ili nekih drugih razloga, oko 80 posto stanovništva moglo bi biti imuno na virus do jeseni.

U Njemačkoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 14.356 novih slučajeva koronavirusa što je za 2.400 više nego prošloga četvrtka.

Inače, sve više njemačkih gradova pooštrava mjere zaštite od koronavirusa. U Münchenu je od srijede nošenje maski obvezno sada i u središtu grada u vremenu od 9 ujutro do 21 sat navečer. Obveza nošenja maski vidljivo je naznačena u tim  područjima.

VIDEO Što do sada znamo o brazilskom soju koronavirusa i zašto zabrinjava znanstvenike.

Ključne riječi

Komentara 12

SI
sisavac
10:15 11.03.2021.

i novi sojevi gripe haraju, ne... njih, gripozne osobe, ne brojimo, nikad im nismo mjerili temperaturu.

DU
Deleted user
10:12 11.03.2021.

Zatvori, zabrani, uništi, kazni, ograniči,... Kako ljudi sve manje vejruju u bajku zvanu pandemija, tako se pojačavaju mjere pritiska i represije!!!

KU
Kultura
10:11 11.03.2021.

Novi val, novi soj....tako mozete drzat svijet koliko hocete. Potpuno neproporcionalne mjere. Zatvarat svijet a smrtnost na razini jace gripe. Mutno sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije