Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga strana

I u Srbiji podsjećaju na godišnjicu pada Vukovara

Vukovar Ovčara
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
18.11.2013.
u 10:05

Mediji susjedne države pišu o 22. obljetnici okupacije Vukovara navodeći samo faktografski da je tad JNA ušla u Vukovar, čime su okončane tromjesečne borbe s tisućama poginulih

I mediji u Srbiji podsjećaju da je prije točno 22 godine okupiran Vukovar, samo što oni ne govore o okupaciji već u naslovu, primjerice B92, već navode da je: "Prije 22 godine JNA ušla u Vukovar" i nastavljaju "čime su okončane tromjesečne borbe u kojima su poginule tisuće ljudi, a gotovo čitav grad je razrušen".

Mediji navode da je "u opsadi Vukovara sudjelovalo oko 30.000 vojnika JNA i velik broj pripadnika teritorijalne obrane i paravojnih snaga, dok su hrvatske snage, prema procjenama, najprije brojile 1800
ljudi, ali su vremenom bitno narasle" te kako su borbe za Vukovar počele 13. kolovoza 1991. i  "Vukovar je bio prvi grad iz kojega su borbom potisnute hrvatske snage".

Na "svečanosti" nakon pada Vukovara 7. prosinca 1991. u Beogradu je dodijeljeno 260 odličja i priznanja vojnicima i "časnicima" koji su sudjelovali u "operaciji Vukovar" i po 75 odličja i medalja za hrabrost, a u više činove unaprijeđeno je 40 vojnika i oficira.

Podsjećajući na osnivanje "Srpske oblasti Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema", B92 stavlja u navodnike kada spominje "vladu" te propale paradržave i podsjeća kako je prije tri godine tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić u društvu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića kao prvi srpski dužnosnik posjetio Ovčaru te se ispričao obiteljima žrtava.

Ključne riječi

Komentara 9

SE
sestrićna
11:41 18.11.2013.

dok su svi jurišali zajedno s istim ciljem onda su svi srbi šutke to gledali..dok je tkz jna i četnici haračili po hrvatskoj boreći se za veliku srbiju(uz alibi da se bore za ugroženi srpski narod)sve je bilo dobro..sad kadd su shvatili da su izgubili tu bitku oružjem sad se pokušavaju domoći barem jednog dijela politikom..srbija će zauvjek imati isti cilj..a hrvati su u povijesti puno puta nasjeli..nadam se da su naučili lekciju..

SI
sindiluani
12:36 18.11.2013.

Nisu se oni pomakli na bolje ni za milimetar.Svi oni što su napadali Vukovar i Hrvatsku drže ta "odličja" u vitrinama izložena,a oni koji su ih stavili u ormare samo čekaju da ih opet izlože.Pa vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.stara poslovica.Ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose...itd.Ni mi njima nikad ne smijemo vjerovati. Njihov je predsjednik četnički vojvoda,koji je još prije dvadesetak godina ratovao po Hrvatskoj.Samo luđaci i naivci mogu vjerovati da se u Srbiji nešto promjenilo,a ti naivci su u našoj vlasti.Koja će izgubiti slijedeće izbore,i ako da Bog,neće se opet pojaviti jako ,jako dugooo.

ĆA
ćaćaća
13:20 18.11.2013.

kad se dođu pokloniti srbi iz srbije sa srbima iz hrvatske i prizna agresija a sve to s jugonacionalistima onda se može govoriti o nekakvoj pomirbi..ovako je sto sve igrica za malu dječicu na staklenim nogama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije