Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava

I kravate sa zagrebačkim grbom kupio od dubrovačkih prijatelja

peovic
Antonio Bronić/Pixsell
05.12.2010.
u 23:55

Na kravatama smo uštedjeli, odluke i ugovori su povoljni i provedeni javnim natječajem - tvrdi Tonči Peović

Protiv direktora Zračne luke Zagreb (ZLZ) Tončija Peovića podnesena je Državnom odvjetništvu u Zagrebu prijava, kako se navodi, zbog davanja poslova i ugovora o djelu prijateljima iz Dubrovnika. Prijavu protiv Peovića podnio je Nezavisni strukovni sindikat aerodromskog operativnog osoblja Hrvatske (NSSAOOH).

Dugogodišnje iskustvo

“Tonči Peović bio je dugogodišnji direktor Zračne luke Dubrovnik i nakon što je postavljen za direktora ZLZ-a koristi se ovlastima da bi određene unosne poslove davao prijateljima, pa tako ugovor o djelu za pravno zastupanje ima Tereza Đuratović, pravnica iz Dubrovnika, pokraj šest pravnika koji rade u ZLZ-u i tisuće pravnika iz Zagreba i Velike Gorice, te Nikša Viđen, javni bilježnik također iz Dubrovnika”, piše u prijavi DORH-u koju je potpisao Ante Dujić, predsjednik NSSAOOH-a.

U prijavi se navodi da je Peović za 70.000 kuna kupio kravate od tvrtke iz Dubrovnika, a na zagrebačkom aerodromu otvorena je i mjenjačnica koja ima sjedište u Dubrovniku. ZLZ je kravate kupio od tvrtke Enter Dubrovnik, navodno po cijeni od 140 kuna po komadu. Peović tu nabavu pravda time da je ZLZ naručio izradu kravata s grbom grada Zagreba i ZLZ-a koje je dijelio kao dar poslovnim partnerima.

“Partner Enter kravate odabran je kao najpovoljniji ponuđač. Sukladno gospodarskom trenutku, ova je uprava naručivanjem brendiranog poslovnog poklona smanjila prosječan trošak po poklonjenoj kravati s dotadašnjih 700 kuna na više od četiri puta niži iznos”, navode u ZLZ-u.

Za korištenje javnobilježničkih usluga u Dubrovniku, 700 kilometara udaljenom od Plesa, Peović tvrdi da je samo jedan spis ovjeren u Dubrovniku, a da se koriste uslugama javnog bilježnika iz Velike Gorice.

Tonči Peović je, čim je stigao na Pleso, potpisao ugovor o pravnom postupanju s pravnicom iz Dubrovnika Terezom Đuratović, i to za 300.000 kuna.

“Odvjetnički ured Đuratović izabran je u procesu javne nabave, a ugovorene cijene utvrđene su prema odvjetničkoj tarifi uz umanjenja i do 30 posto”, tvrde u Zračnoj luci Zagreb dodajući da Đuratović ima dugogodišnje iskustvo u predmetima iz područja zračnog prometa i zračnih luka.

Uprava nije dala

Otvaranje mjenjačnice iz Dubrovnika na Plesu Peović pak objašnjava time što je Money Exchange, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, prije nekoliko godina zatražio od stare uprave najam prostora u putničkoj zgradi Zračne luke Zagreb, a ona se, tvrdi, negativno očitovala, pa je ta korporacija mjenjačnicu otvorila u Zračnoj luci Dubrovnik i registrirala sjedište u Dubrovniku.

“Javnim natječajem koji je za najam prostora raspisao ZLZ Money Exchange je dobio u najam poslovni prosor koji Zračnoj luci donosi značajan prihod od najma”, tvrdi Peović.

Komentara 53

Avatar tkozna
tkozna
00:59 06.12.2010.

Koji biznismen,trebao je odmah pitatI sve svjetske aerodrome da li bi i oni napravili ovako dobar poslovni potez. Tko još dijeli ovakve gluposi i time popravlja poslovanje firme? Možda je naučio u samoupravnom upravljanju poduzečima! U zatvor s njim!

BR
brainiac
03:13 06.12.2010.

Dam se kladit da su te kravate s hrvatskim grbom zapravo stigle iz Kine po cijeni od 2 ojra po komadu. :-P

OP
oporbenjak
23:34 06.12.2010.

što je sad goran774 i vrbosbrdos... nešto vam se stisla guza..... hahaha... ajmo krimileaks.... daj još pikanterija.... baš je postalo zanimljivo... nadam se da je USKOK u blizini i da čita ovo.... ovo je bolje od pranja prljavog veša u hotelu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije