Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduljio se postupak

HZZO još čeka naplatu 10,6 milijuna kuna od bivše tvrtke supruge Miranda Mrsića

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.03.2017.
u 07:00

Shire je u zakonskom roku podnio prigovor protiv rješenja o ovrsi i postupak se nastavio pred sudom

Što će biti s dugom od 10,6 milijuna kuna, koliko HZZO potražuje od tvrtke Shire d.o.o., odlučuje sud. Naime, nakon propalih pregovora, HZZO je u skladu s Ovršnim zakonom u listopadu podnio prijedlog za ovrhu kod javnog bilježnika i zatražio naplatu cjelokupnog duga – glavnice i zakonskih zateznih kamata.

– Trgovačko društvo Shire d. o. o. u zakonskom roku podnijelo je prigovor protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika te se postupak nastavio pred nadležnim sudom – kažu u HZZO-u dodajući da o pojedinostima ne mogu govoriti jer sudski postupak traje.

Kako su mediji pisali jesenas, ravnatelj Fedor Dorčić nakon preuzimanja Zavoda u lipnju prošle godine utvrdio je da je tvrtka Solpharm 2012. ostala dužna HZZO-u 10,6 milijuna kuna. Naime, HZZO i Solpharm imali su ugovoren pay-back model plaćanja, uobičajen s farmaceutskim kompanijama. Tvrtka je bila u vlasništvu Dijane Šucbah-Mrsić, supruge bivšeg ministra Miranda Mrsića, a ona ju je 2015. prodala kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd. Dorčić je ljetos tražio očitovanje Shirea – ostaju li pri ponudi da dug prebiju kroz 15 godina isporukom lijekova vrijednih 6,3 milijuna kuna. To, međutim, nije u interesu HZZO-a te su pokrenuli ovrhu.

>> Dug tvrtke Mrsićeve supruge uskoro ide u zastaru, a potraživanja na sud

>> U 2016. godini 30.524 zaposlenih osiguranika više nego 2015.

Komentara 12

BK
branko-kockica
07:15 28.03.2017.

Vraćaj pare, Miraleme, odmah!

CR
crocro
07:44 28.03.2017.

SDP svim sredstvima napada HDZ, samo što ne kaže" Odmah se povucite s vlasti, bez obzira što ste tek počeli vladati, jer mi se još uvijek ne možemo pomiriti s činjenicom da smo teško poraženi na ovim zadnjim izborima i mislimo da moramo mi nastaviti vladati, bez obzira što o tome narod rekao". Zbog svih tih silnih kritika prema vlasti, SDP jednostavno nema vremena baviti se svojim repovima i predložiti vladi kako da rješava sve te repove iz SDP-ove vladavine, poput ovoga "krokodilskog" repa bivše tvrtke supruge gosp. Mrsića. Jer kada pogledate u SDP-ov bazen, među reptilima nigdje ne vidite glavu, već se samo isprepliću repovi i kako se mlataraju, ispod njih kosturi.

OB
ObrenM
08:55 28.03.2017.

I ovakovi imaju obraza drzati predavanja i savjetovati vladu na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije