Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV ZARAZE

HZJZ nadopunio preporuke za učenike: 'Ako šmrca dva, tri dana i jasno je da nije COVID, ne treba testiranje'

Svi članovi Stožera skinuli maske, Capak o podacima iz Dubrave: ‘To je nedopustivo‘
Davorin Visnjic/PIXSELL
01.10.2021.
u 12:52

U preporukama navodi se kako se svaki brzi antigenski test treba potvrditi PCR testom.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nadopunio je svoje preporuke vezane uz postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene.

- Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, podsjećamo na potrebu testiranja učenika kod simptoma koji mogu upućivati na COVID-19 - navode u nadopunjenim preporukama. 

Podsjećamo, ranije je pisalo da učenici koji su izostali iz škole zbog bolesti čiji simptomi ne upućuju na to da je riječ o koronavirus moraju se i dalje testirati prije povratka u školu. 

O nadopunjenim preporukama govorilo se i na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Na pitanje tko će odlučivati kada dijete treba na testiranje, odgovorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

"Ono što je bila namjera je to da se na to podsjeti. Neki simptomi mogu biti znak Covida i da imamo nalaz da utvrdimo je li netko bio bolestan od Covida. Ali što bih htio naglasiti, to ne znači da je testiranje obvezno, ako je netko imao blago curenje iz nosa, i prošlo je dva, tri dana i kada je sasvim jasno da se ne radi o Covidu tada ne treba testiranje. Najbolji put je da to tko bi trebao na testiranje odredi pedijatar. A ako posumnja roditelj ili nastavnik, treba također uputiti na testiranje", kazao je.

Pogledajte sve što se nalazi u nadopunjenoj preporuci

HZJZ napravio reviziju preporuka postupanja s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i... 

Komentara 3

FE
Felix007
14:36 01.10.2021.

Ljudi, izdvojite novac, uzmite odvjetnika koji će vam ispisati članke ustava i zakona koji vas štite od ucjena, to vam je jedino rješenje, i za vas i za djecu! Obveza maski ne postoji u zakonu, dakle nesmiju vas kažnjavati niti braniti iči bilo kud bez njih, dokaz su tisuće koje ih nikad stavili nisu! Pošto je cjepivo eksperimentalno nesmiju vas ni prisiljavat ucjenama na njega jer USTAV RH kaže i konvencije o ljudskim pravima da je eksperimentiranje na ljudima zabranjeno, dakle zakon je na vašoj strani, s.l.o.b.o.d.a. od torture vas dijeli samo od odlaska odvjetniku i malo keširanja love, kad on to potpiše samo pokazujte di god idete!!! Nitko vam ništa ne može i ONI to znaju, zato vas i zastrašuju, da smiju več bi uveli obvezu pikanja!

AA
aabbcc
20:34 01.10.2021.

Dobar doktor lijecnik bi trebao poznavati simptome bolesti i od max 10% ne bi trebao imati vise promasenih testiranja i dijagnoza pa tako i za covid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije