Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIGURANJE VOZILA

Hrvatska za kamione postala jedna zona rizika

Kamioni
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
19.01.2017.
u 17:05

Do lani je cijena police osiguranja za teretna vozila registrirana u Daruvaru bila 12.000 kuna, a za ona iz Zagreba 22.000 kuna

Većina je osiguravatelja u Hrvatskoj lani ukinula teritorijalni kriterij pri izračunu police obveznog osiguranja za teretna vozila i na taj je način Hrvatska što se tiče osiguranja teretnih vozila u značajnoj mjeri postala jedinstvena zona rizika, a to se izravno odrazilo na povoljnije uvjete i cijene polica obveznog osiguranja za sve cestovne prijevoznike – navodi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) koja je provela sektorsko istraživanje tržišta osiguranja motornih vozila u 2016.

AZTN navodi da je njegovo istraživanje tržišta za 2013. pokazalo kako je cijena police osiguranja za teretno vozilo u zoni rizika koja je obuhvaćala registracijsku oznaku Daruvara (najniža zona rizika) u pravilu kod svih društava za osiguranje iznosila oko 12.000 kuna.

Nasuprot tome, za registracijske oznake Zagreba i Krapine (najviše zone rizika) cijena police osiguranja u pravilu je kod svih osiguravatelja iznosila oko 22.000 kuna.
Od lani pak prijevoznici iz Zagreba i Krapine mogu ostvariti i više od 50 posto niže cijene polica obveznog osiguranja u odnosu na prijašnja razdoblja, navode u AZTN-u. 

>> Tramvaj usmrtio muškarca na Aveniji Dubrovnik, prekinut promet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije