Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko može pristupiti

Hrvatska Mensa najavila nova testiranja inteligencije. Donosimo primjere zadataka, znate li ih riješiti?

Zagreb: Međunarodni dan inteligencije održan u prostorima Mense
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
30.10.2022.
u 11:00

Trećina pristupnika na testiranjima 1. listopada ostvarila je uvjete za članstvo u Udruzi, dok je u Zagrebu ostvarena prolaznost od 40%

Hrvatska Mensa obilježila je 1. listopada Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u svih pet najvećih hrvatskih gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru. Oko trećina pristupnika na svim testiranjima ostvarila je uvjete za članstvo u Udruzi, dok je u Zagrebu ostvarena prolaznost od 40%. Naime, svi koji koji su ostvarili rezultat bolji nego 98 posto populacije zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Iduća testiranja održat će se u Bjelovaru i Karlovcu 5. studenoga te u Zagrebu 26. studenoga, a više informacija može pronaći na linku. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili skrbnika. Testiranju ne mogu pristupiti osobe koje su testirane tokom tekuće ili prošle godine. Također, osobe koje su na nekom ranijem testiranju održanom u organizaciji Mense zadovoljile uvjet za učlanjenje u Mensu, ne mogu ponovno pristupiti testu. Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci iz službenog testa, donosimo primjere zadataka:

Foto: Mensa

Od 6. do 10. listopada, članovi Hrvatske Mense posjetili su Crnu Goru u kojoj se održao International Board of Directors (IBD) te su sudjelovali na mnogim neformalnim druženjima povezanima s navedenim događajem. Predstavnik Mario Erceg, član Predsjedništva Hrvatske Mense, sudjelovao je na cjelodnevnim sastancima s ostalim predstavnicima nacionalnih Mensi na kojima se raspravljalo o mnogim važnim pitanjima za Mensu International i o smjeru kretanja iste u predstojećem razdoblju.

Što se tiče same pozicije Hrvatske Mense u Mensi International, u 2022. godini Hrvatska Mensa polučila je najbolji rezultat unazad 12 godina, odnosno od 2010. godine kada je stekla status punopravnog člana u Mensa International zajednici te se s više od 200 članova na milijun stanovnika pozicionirala na 7. mjesto od ukupno 40 nacionalnih Mensi po relativnom broju članova na milijun stanovnika. To je po prvi puta donijelo Hrvatskoj Mensi i dva glasa u svim postupcima glasanja.

Komentara 8

LE
Leptirići
23:16 30.10.2022.

C i E

Avatar kenshi
kenshi
18:20 30.10.2022.

Čemu testiranje inteligencije kada su svi odlikaši!?

Avatar fidelio
fidelio
14:05 30.10.2022.

Ovcice daju runo i služe za šišanje, a ti ih potapšaš, uzmeš im pare i kažeš im da su jako pametne. Genijalna fora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije