Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump zabranio putovanja

Hrvatica preko Istanbula uspjela doći u SAD: Samo su me pitali za Schengen

aerodrom
Foto: Boris Roessler/DPA/PIXSELL
1/6
14.03.2020.
u 14:30

Zahvaćene su zemlje Europske unije unutar Schengena no slučaj jedne čitateljice pokazuje da Hrvati ipak mogu doći do Amerike

Američki predsjednik Donald Trump prije par dana zbog koronavirusa uveo je zabranu putovanja građanima 26 europskih zemalja koja će trajati 30 dana što je izazvalo paniku među putnicima. Zahvaćene su zemlje Europske unije unutar Schengena no slučaj jedne čitateljice pokazuje da Hrvati ipak mogu doći do Amerike iako nema izravnih letova iz Hrvatske - preko Istanbula ili pak V. Britanije.

"U SAD sam ušla kao i obično. Ništa nisu pitali ni zemlje u kojima sam bila zadnjih 14 dana, jedino su pitali da li je RH u Schengenu. Ja rekla ne, nisu provjeravali. Let za SF iz Istanbula je bio pun ljudi i 15% odokativno je nosilo masku. Oprezniji su bili na letu ZG-Istanbul  jer sam trebala ispuniti upitnik imam li neke od simptoma korone i jesam li bila u nekoj od zaraženih zemalja-Italija, Iran, Kina. Tu na aerodromu nema znakova izvanrednog stanja", kazala nam je Lidija Kos Stanišić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. 

Video: 20 novosti o koronavirusu

Podsjetimo, Trump je u petak proglasio izvanredno stanje u zemlji zbog pandemije koronavirusa što će omogućiti saveznoj vladi da deblokira sredstva za slučajeve katastrofe.

"Kako bismo saveznoj vladi dali pune ovlasti .. službeno proglašavam izvanredno stanje na nacionalnoj razini", rekao je Trump iz Bijele kuće On je istaknuo da će ta mjera omogućiti pristup 50 milijardi dolara sredstava za odgovor na koronavirus i omogućiti da se odustane od pravila vezanih uz zdravstvenu skrb.

Trump je zatražio od svake savezne države da ustanovi krizne centre a od bolnica da donesu planove za hitne situacije.

Tema: Koronavirus

 

Ključne riječi

Komentara 1

GE
george34
15:20 14.03.2020.

Gospođa sa politologije morala otputovati u SF. Wow, sigurno jako bitno putovanje od nacionalnog interesa i još to objaviti. Napali ste ravnatelje gimnazija za put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije