Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontakti idu u samoizolaciju

Dva slučaja u Sisku, čeka se nalaz i treće osobe. Supruga zaraženog ima frizerski salon

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
14.03.2020.
u 14:03

Oba pacijenta nalaze se u izolacijskim jedinicama sisačke bolnice gdje je trenutačno i jedna žena rođena 1974. godine, koja je radila kao spremačica na aerodromu

Trenutačno su u sisačkoj Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić dva pacijenta s potvrđenom dijagnozom COVID-19. 

Riječ je o oboljelom 23-godišnjem Petrinjcu koji se u srijedu vratio iz Italije te je prepraćen s granice odmah u bolnicu te još jednom muškarcu kojem je koronavirus potvrđen sinoć.

Video: Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Muškarac se 11. ožujka vratio na sisačko područje iz Barcelone, nije se javio zdravstvenim službama niti je stavljen u samoizolaciju jer je za putnike iz Španjolske u Hrvatskoj izolacija određena tek od 12. ožujka, a 13. ožujka se javio u bolnicu sa simptomima te mu je u petak navečer potvrđeno prisustvo virusa. Kako saznajemo u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ supruga novozaraženog ima frizerski salon pa se obrada proširuje na veliki broj kontakata. Ide se na zatvaranje frizerskog salona i stavljanje svih kontakata u samoizolaciju te provedbu ostalih potrebnih mjera.

Video: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Oba pacijenta nalaze se u izolacijskim jedinicama sisačke bolnice gdje je trenutačno i jedna žena rođena 1974. godine, koja je radila kao spremačica na aerodromu. Nalaz njenog testa na novi koronavirus očekuje se tijekom dana.

Trenutačno pod zdravstvenim mjerama u Sisačko-moslavačkoj županiji nalazi 162 osobe od kojih su 121 vozači kamiona s rutama u Italiji. Tijekom jučerašnjeg dana u samoizolaciju je stavljeno 67 osoba od kojih je 41 vozač. Do sada je u Sisačko-moslavačkoj županiji napravljeno 18 testova na novi koronavirus, a dva su uzorka bila pozitivna. 

Tema: Koronavirus

Brojevi epidemiologa:

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar LogikaII
LogikaII
15:14 14.03.2020.

Nadam se, iako mi jesno nije zašto već nisu, na listi zabrane ulaska i građani slovenije!? Evo od jučer zap Istra se napunila Koparskih, Mariborskih, Celje, Ljubljana, tj slovenaca koji su izbjegli kaos u deželi i došli u svoje vikendice, i oni nemaju potrebu biti u karanteni, šeću okolo, po konobama trgovačkim centrima, slastičarnama... i tu se bojim da je već kasno i pitanje dana kad bude Istra explodirala, a ovi pobjegli nazad doma, u bolje uvjete zdravstva...

SS
ssopic28
14:58 14.03.2020.

Znao je da se treba javiti i nije, idijot..

Avatar Warded
Warded
15:13 14.03.2020.

Kazniti novčano. Frizerskom salonu ništa od oprosta poreza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije