Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavijest Veleposlanstva

Hrvati u Kanadi neće moći glasati na izborima

glasačka kutija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.06.2020.
u 12:46

Veleposlanstvo ističe kako je za održavanje inozemnih izbora u bilo kojoj državi u svijetu, uključujući Kanadu, potrebna dozvola zemlje domaćina, te da u toj sjevernoameričkoj državi to trenutno nije moguće.

Veleposlanstvo je izvijestilo „sve hrvatske državljane i glasače“ da je u svjetlu trenutne pandemije koronavirusa i uvedenih mjera kanadska vlada poručila kako ne može odobriti postavljanje birališnih mjesta za nadolazeće parlamentarne izbore u hrvatskom veleposlanstvu u Ottawi, kao ni u generalnom konzulatu u Mississaugi, gradu pored Toronta. 

Veleposlanstvo ističe kako je za održavanje inozemnih izbora u bilo kojoj državi u svijetu, uključujući Kanadu, potrebna dozvola zemlje domaćina, te da u toj sjevernoameričkoj državi to trenutno nije moguće. Dodaje se kako kanadska vlada na svom teritoriju u ovom trenutku ne odobrava izbore nijednoj državi

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, u Kanadi je zabilježeno više od 96 tisuća slučajeva zaraze koronavirusom, sa 7,8 tisuća preminulih. Procjenjuje se da u Kanadi živi oko 250 tisuća hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka, stoji na stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar ZaobilazimKomunjare
ZaobilazimKomunjare
13:08 07.06.2020.

Koalicija RESTART, kao perjanica demokratskog i liberalnog društva, zgrožena činjenicom da će dio hrvatskih državljana bit uskraćen za praznik demokracije tj. da im neće biti omogućeno glasovanje

Avatar Eddie
Eddie
18:10 07.06.2020.

Dopisnim ili elektronskim glasovanjem, taj se problem može lako riješiti

BA
Bartolovci2014
14:14 08.06.2020.

Raselit nas triba da nas manje ima Brat uz brata Hrvat uz Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije