Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HRT se zadužuje za 80 milijuna kuna, Radmanova uprava tvrdila da ima 56,9 milijuna dobiti

Kovačić će o razlozima za novo kreditno zaduženje izvijestiti Nadzorni odbor HRT-a
24. ožujka 2016. u 16:00 28 komentara 1581 prikaza
Siniša Kovačić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić danas se obratio zaposlenicima obavijestivši ih da se javna radiotelevizija zbog osiguranje tekuće likvidnosti treba kreditno zadužiti za oko 80 milijuna kuna, iako je bivša uprava krajem veljače u priopćenju isticala da je HRT prošle godine ostvario čak 56,9 milijuna kuna operativne dobiti. 

Kako se doznaje, Kovačić će o razlozima za novo kreditno zaduženje izvijestiti Nadzorni odbor HRT-a koji će, između ostaloga, raspravljati o nalazima interne revizije o projektima tijekom mandata bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana. Na HRT-u se očekuje da prave rezultate poslovanja u izvanrednom nadzoru istraži i državna revizija i to u posljednje tri godine mandata bivše uprave od 2013. do 2015.

Prema posljednjem izvješću o poslovanju HRT-a za 2015. iza kojeg je stajao nedavno razriješeni ravnatelj poslovanja Boris Sruk, ostvarenom dobiti od 56,9 milijuna kuna bio je "nastavljen trend pozitivnoga poslovanja, podizanja produktivnosti te ukupne učinkovitosti koji je započeo provedbom Programa restrukturiranja sredinom 2013. godine".

Kako se s HRT-a tada isticalo, zahvaljujući tim rezultatima "stvoreni su temelji za dugoročan održivi strateški razvoj i stabilnost poslovanja Hrvatske radiotelevizije".

>> Tihomir Orešković: Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a

>> Interna revizija istražuje trošenje 20 milijuna kuna u Radmanovu mandatu

Učenici prvog dana škole
POTVRDILO MINISTARSTVO
Stigla je konačna odluka: Učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
 • 54321XXL:

  Odmah u zatvor sa odgovornima!!

 • Avatar Peterančan
  Peterančan:

  Trebalo bi se zadužiti za 800 milja, pa proširiti Remetinec za raznorazne Gorane, Zorane, Ostoje, Jovane ...

 • strsljen2013:

  Sada je sve jasno zašto hajka i izmišljanje pretplate na wc školjke i vodokotliće. Osim kredita dobit ćemo serije i filmove koje smo ove godine gledali već dva puta najmanje, turske i indijske "sapunjare", španjolske "telenovele" samo je pitanje vremena ... prikaži još! kada će pretplata poskupiti.