Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica HSS-a

Hrg kritizirao Vladu na otkrivanju biste Stjepana Radića

Hrg Radić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
04.12.2014.
u 22:05

- Ni jedna stranaka u Hrvatskoj nema privilegiju slaviti 110. godišnjicu osnutka - rekao je Branko Hrg.

Uz 110. obljetnicu osnutka Hrvatske seljačke stranke danas je u Novoj Gradiški otkrivena spomen bista njenom utemeljitelju Stjepanu Radiću. Spomenik hrvatskom političaru, književniku, prevoditelju, politologu, publicisti i jednom od najpopularnijih osoba hrvatske političke scene podigli su Županijska i Gradska organizacija HSS-a, Grad Nova Gradiška i Brodsko-posavska županija.

Radićevo poprsje od bronce na povišenom granitnom postolju djelo je akademskog kipara Marijana Sušca iz Osijeka, a postavljeno je u Naselju Urije pokraj Osnovne škole "Mato Lovrak". Na svečanosti koja je započela akademijom u novogradiškom Domu kulture uz brojne članove stranke nazočio je i prvi čovjek HSS-a predsjednik Branko Hrg, koji je tom prilikom rekao.

Kritizirao Vladu

- Ni jedna stranaka u Hrvatskoj nema privilegiju slaviti 110. godišnjicu osnutka. Dvadeset pet je godina kako je HSS u Hrvatskoj ponovo počeo službeno postojati. Hrvatska seljačka stranka uvijek je u povijesti djelovala najbolje kada je narodu bilo najteže, a obzirom na vremena koja su pred nama vjerujem da ima svjetliju budućnost. Treba zahvaliti svima koji su zaslužni za postavljanje spomen biste Stjepanu Radiću u Novoj Gradiški, jer ono što je vrijedno i što ima nemjerljivu vremensku vrijednost treba čuvati i s time se svi mi trebamo ponositi - istaknuo je Branko Hrg.

Odgovarajući na novinarska pitanja dotaknuo se i nekih aktualnih tema, a ocjenjujući protekle tri godine rada Vlade kratko je prokomentirao. - Porezna nesigurnost i represija, socijalna slika društva koja je znatno gora nego prije tri godine i gospodarstvo koje je ocijenjeno jedinicom slika je aktualne vlasti. Poljoprivreda je grana gospodarstva koja je prošlu godinu imala najveći potencijal. Na žalost ništa od toga nije iskorišteno, a neće biti ni naredne godine. Ministarstvo poljoprivrede nije napravilo Program mjera ruralnog razvoja koji je vezan na Program izravnih potpora, jer je 50 milijuna eura trebalo biti prebačeno iz ruralnog razvoja u izravne potpore. Poljoprivrednici kažu da je bilo i prije teško, no sada je puno gore. Ocjenu aktualne Vlade, s kojom se i ja slažem, dala je Udruga poslodavaca i hrvatski gospodarstvenici, a ona je 1,69 - kazao je Hrg. 

>>'Proračun je izrađen na temelju nedonesenih zakona'

>>Što je Stjepan Radić točno rekao prije 96 godina!

Komentara 2

NE
neboiznadzagreba
22:42 04.12.2014.

Patuljci pored biste diva .

SA
santos008
00:57 05.12.2014.

Moj Hrg ,guraju se ko Simun medju ljude.Vidis kakvi su daju sebi dobar odnosno '''3'',pa me malo iznenadilo kako imaju dobro misljenje o sebi ,ali sjeti se to su oni sabirali za ove tri godine po jedan =''3''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije