Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRATIO SE VLADI

Hrebak: Omogućite nam da se odreknemo komunalne naknade

Na konferenciji za medije održanoj u Saboru o transparentnom troženju javnog novca na primjeru Bjelovara govorili su Darinko Kosor, Dario Hrebak i Vuk Vuković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.03.2020.
u 17:21

Pozivam i druge gradonačelnike da učine isto. Smanjivanje poreza na dobit, ukidanje njegovog predujma, obračun PDV-a poduzetnicima tek nakon što se oni naplate, sve su to mjere o kojima još dodatno treba razmišljati, ali to ne smijemo napraviti prekasno.

Hrebak traži od Vlade da im se omogući potpuno odricanje komunalne naknade, a ne samo odgoda plaćanja, a njegov zahtjev prenosimo u cijelosti.

UMJESTO ODGODE NAPLATE KOMUNALNE NAKNADE, TRAŽIMO DA NAM VLADA OMOGUĆI DA SE ODREKNEMO NAPLATE KOMUNALNE NAKNADE ZA NAREDNA TRI MJESECA!

Javni i privatni sektor ZAJEDNO moraju prilagoditi se krizi, ne smije biti povlaštenih!

U ovoj situaciji dajemo podršku Vladi na brzoj reakciji te, prije svega, podršku ministru Berošu, svim zdravstvenim radnicima te pripadnicima Civilne zaštite.

Zdravlje i životi naših sugrađana su prioritet te slušajmo naputke struke i ponašajmo se odgovorno prema sebi i ljudima oko nas.

Ovo nije vrijeme za politikantstvo te neću govoriti o tome što je trebalo ili treba, ali ću otvoreno reći što radimo u Bjelovaru kako bismo umanjili efekte ove krize i zadržali što je moguće više radnih mjesta, razinu investicija te nastavili povlačiti sredstva iz EU fondova.

Odlučili smo prirez u Bjelovaru ukinuti nakon 20 godina, dakle vrlo konkretan potez s pozitivnom porukom.

Jedan manji koalicijski partner mi je poručio da nisam normalan i da ću ugroziti financije grada ukidanjem prireza. Pročelnici su u strahu od ukidanja prireza jer se boje hoćemo li moći isplatiti plaće i hoće li naš proračun to istrpjeti.

Nadalje, u Bjelovaru ćemo "stegnuti remen" na športu, kulturi, dotacijama udrugama, doslovnoj zabrani zapošljavanja u javnom sektoru jer u javnom sektoru za razliku od privatnog neće biti otkaza - znači, radit ćemo ama baš sve kako bismo zadržali investicije, pa i pod cijenu da izgubimo naredne izbore.

Nisam se rodio kao gradonačelnik, izabran sam, a povjerenje koje ste mi dali neću iskoristiti da populistički dijelim i kupujem glasove nego da donosim racionalne odluke kako bi sutra svima nama bilo bolje.

S obzirom na to da je komunalna naknada namjenski prihod, ako treba, odustat ćemo ove godine od gradnje tri ceste da bi naredne mogli obnoviti šest.

Odgovorna politika uključuje i donošenje odluka koje nisu nužno najpopularnije. Ne možemo se mi u javnom sektoru ponašati kao da nas se ne tiče što se događa, nego je naš posao odgovorno voditi politiku i grad s obzirom na sve građane što uključuje i privatni sektor koji je prisiljen hitno prilagoditi se situaciji.

Čitam reakciju naše županije, oni neće štedjeti i rezati kao Bjelovar, ali će uložiti još više u investicije. Volio bih znati kako će to učiniti jer priznajem, ja to ne znam, ne znam kako ulagati još više, a nemaš niti za postojeće, izbori su blizu i ne želiš nikome skidati i zamjerati se.

Spremni smo ODREĆI SE komunalne naknade naredna tri mjeseca kako bismo pomogli privatnom sektoru, poduzetnicima da sačuvaju poslovanje i radna mjesta te stoga tražim od Vlade DA NAM OMOGUĆI DA SE ODREKNEMO NAPLATE KOMUNALNE NAKNADE.

Pozivam i druge gradonačelnike da učine isto. Smanjivanje poreza na dobit, ukidanje njegovog predujma, obračun PDV-a poduzetnicima tek nakon što se oni naplate, sve su to mjere o kojima još dodatno treba razmišljati, ali to ne smijemo napraviti prekasno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije