Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna stvar

Holy: Nema velike razlike između Vlade Milanovića i Sanadera

holy
Foto: HRT Screenshot
1/2
10.10.2014.
u 19:26

Kazala je i kako njena stranka potiče izjašnjavanje Katalonaca na referendumu

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy gostovala je u emisiji Javna stvar HTV-a gdje je objasnila čime to njena stranka privlači birače te komentirala aktualne političke događaje.

O posjetu Vladimira Putina Beogradu i događajima u Ukrajini, Holy je kazala kako se ORaH zalaže za jedinstvenu BiH i poštivanje svih triju konstitutivnih naroda u BiH.

– Podržavamo ulazak BiH u Europsku uniju uz ispunjenje uvjeta koje je i Hrvatska morala prihvatiti. Treba jako pažljivo promatrati razvoj situacije u BiH, kazala je Holy.

Kazala je i kako njena stranka potiče izjašnjavanje Katalonaca na referendumu.

– Bilo bi licemjerno da Hrvatska brani drugima izjašnjavanje o neovisnosti, izjavila je Holy.

O crpljenju nafte i plina iz Jadrana kazala je kako se ORaH ne protivi crpljenju plina, ali se protivi izvlačenju nafte.

– Rizici su preveliki, a saznanja o lokacijama gdje se nalazi nafta ne pokazuju veliku isplativost. Koliko ja znam, Talijani eksploatiraju plin, a ne naftu. Mi nismo protiv LNG projekta i dok sam bila ministrica htjela sam progurati taj projekt. Loše je kada se za sve propale projekte odgovornost pokušava prebaciti na zelenu političku scenu. Ako se nađu nalazišta plina ili nafte u Jadranu i ona budu eksploatacijski vrijedna, tvrtke će plaćati koncesijsku naknadu, ali nigdje ne stoji kako će energent završiti na hrvatskom tržištu, kazala je Holy.

Predsjednica ORaH-a Holy kazala je kako ona osobno podupire Josipovića kao predsjedničkog kandidata, dok će stranka o tome uskoro odlučiti.

O razlazu s Andreom Feldmanom kazala je kako bi bilo nekorektno da ona komentira njene razloge za izlazak iz stranke.

Osvrnula se i na referendum protiv monetizacije autocesta.

– Vjerojatno ćemo dati potpise za referendum za sprečavanje monetizacije autocesta, ali smatram da se stranke za svoja stajališta moraju boriti institucionalnim putem. S gotovom autocestom, odluka o monetizaciji nije pametna odluka jer se tako samo pokrivaju proračunske rupe, kazala je.

O referendumskom bumu kazala je kako je "sigurno da među građanima vlada zgađenost politikom".

– Pritom mislim na aktualnu vladu i sve prethodne vlade, ali i oporbu. Kada gledamo što radi vlada Zorana Milanovića, u odnosu na vlade Ive Sanadera, Jadranke Kosor i svih ostalih vlada, nema velike razlike.

Na pitanje što njena stranka nudi za izlaz iz krize kazala je kako "ORaH nudi temeljitu reformu javne uprave".

– To, naravno, nije dovoljno, a mi smatramo da Hrvatska ima najveće potencijale u energetici, proizvodnji hrane i vodnom sektoru.

O ustavnim promjenama rekla je kako joj je žao što se ustav nije promijenio krajem prošle godine.

– Ustavne promjene moraju biti rezultat konsenzusa kojeg sada nema – kazala je Holy.

>> HDZ povećao prednost u odnosu na SDP, ORaH u mjesec dana bilježi tri posto više potpore

>> Mirela Holy - odbačena, a drži ključeve Banskih dvora

Komentara 91

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:26 10.10.2014.

Pusti sad laprdanje, nego reci ti nama jesi li ti potpisala za referendum il nisi, ako nisi da znamo na čemu smo.....znači nisi...ajmo šetnja, voziiiiii dalje......

Avatar possibilis
possibilis
19:37 10.10.2014.

Kao nije problem ako nas plin crpi netko drugi ali je problem ako nam proda nas plin (ako sam dobro shvatio). Premalo njenih konkretnih planova. Izgleda kao jedna velika figa u dzepu. Smrdi na odustajanje britanaca od HNSa i prelazak na novu "zelenu" marionetu. Dabogda sam u krivu. Golem nesrazjmer zelenih novcanih kapaciteta sa medijskim prostorom. Nesto slicno kao Mesic i Josipovic.

IC
ICCO
19:35 10.10.2014.

Kad slušam jučer Hajdaš-Dončićku kako citira tobože strašno važni afirmativni članak u Economistu, inače također tobože omiljenom štivu velikog vođe, jasno izvire želja ministra da se pojavi na mjestu mu, gdje je toplo. Prozirno, hinjeno i jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije