Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hitna pomoć na Krku nije odgovorna za smrt pacijenta

Prema dosad dobivenim podacima hitna pomoć nije izravno kriva za smrt starijeg muškarca pred vratima Doma zdravlja Krk.
04. studenoga 2011. u 18:14 4 komentara 86 prikaza
Krk- Hitna pomoć (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema dosad dobivenim podacima hitna medicinska pomoć nije izravno kriva za smrt starijeg muškarca pred vratima Doma zdravlja Krk 2. studenog, kazala je u petak poslijepodne u Rijeci Nada Turina Đurić, dožupanica Primorsko-goranske županije.

U vrijeme poziva na ovu intervenciju, obrazložila je, krčki dežurni tim hitne pomoći vraćao se iz KBC-a Rijeka zbog druge hitnoće. Dispečer Zavoda za hitnu medicinu uputio ih je na mjesto gdje je starijem muškarcu pozlilo, no njegova ga je obitelj već odvezla do Doma zdravlja u Krku, rekla je dožupanica Turina Đurić.

U Primorsko-goranskoj županiji dogovoreno je da se uspostavi sustav pripravnosti drugog tima hitne medicinske pomoći u vrijeme dok je dežurni tim na intervenciji, koji će, dok je dežurni tim zauzet, dežurati u prostorijama hitne medicinske pomoći, objasnila je Nada Turina Đurić, napominjući da će troškove pripravnosti zasad pokrivati županija.

Očekuju, dodala je, da se u rješavanje problema financiranja uključi Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Središnji državni zavod za hitnu medicinu. Ovaj sustav pripravnosti primjenjivat će se na otocima, Liburniji, u Gorskom kotaru i Crikvenici.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • -obrisani-:

    Naravnoda nisu krivi, ako postoji jedna ekipa koja je bila u povratku sa intervencije, no da postoji i deset timova opet bi priča bila ista u jedanestom slučaju. Ovo je ona ružnija strana života na otocima kojima tepamo samo za ... prikaži još!a turističke sezone, sva manja mjesta imaju jedan tim, ako je on vani onda drugog jednostavno nema, samo ljudima je to teško za shvatiti. A sve to kako vidimo i košta, sada se postavlja pitanje kome je bilo u interesu stopirati projekt helikopterskog zbrinjavanja na nivou cijele Hrvatske koji “kupuje“ taj zlatni sat u hitnoj medicini koji bi koštao porezneobveznike manje od pet kutija cigareta mjesečno, to je projekt koji je pokušao oživiti i stranački predstavnik HSS-a u Zagrebu ali za to nema sluha niti u jednoj vladi jer nisu se oni tome dosjetili a i nitko ne bi dobio “pripomoč“

  • slyvia:

    A gdje je to zapravo Liburnija? Znam stari naziv za ilirsku i rimsku pokrajinu, ali sto je to danas kada koristimo druge nazive? Hitna pomoc nije skrivila infarkt pa samim tim nije kriva jedino sto nije bila hitna, pa ni ... prikaži još!ni pomoc u ovom slucaju nazalost, sto je zapravo sramota da cijeli Krk nema niti jednu dezurnu hitnu sluzbu pri bolnici. A tolika nezaposlenost u Hrvatskoj... pa jos turisticka zemlja i kraj :-(..

  • austria:

    Dobro da naš Smranader ima dobru zdravstvenu njegu. Tko bi hranio Mirjanu i ugledne kćeri? Sreća, imamo ministra Milinovića, samozatajnog, europski nastrojenog i kulturnog gospodina.