Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apostolski vizitator pape Franje

Henryk Hoser stigao u BiH: Ukazanja u Međugorju bi trebala biti priznata

Mons. Henryk Hoser bio je iznenađen što je imenovan papinim izaslanikom za Međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
06.07.2018.
u 11:39

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981., mogla biti priznata

Umirovljeni biskup Varšave-Praga mons. Henryk Hoser stigao je u BiH, gdje treba preuzeti funkciju apostolskog vizitatora za Međugorje, na koju ga je nedavno imenovao papa Franjo.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić primio je u četvrtak nadbiskupa Hosera. Kako je kratko priopćila Katolička tiskovna agencija, nadbiskup Hoser, u čijoj je pratnji bio i apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto, upoznao je kardinala Puljića sa svojom novom misijom, dok mu je kardinal Puljić poželio dobrodošlicu i uspješno ostvarenje poslanja dobivenog od pape Franje. 

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa Henryka Hosera potkraj svibnja trajnim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i 'ad nutum Sanctae Sedis' (na raspolaganju Svetoj Stolici).

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost, navodi se u priopćenju. Kako je pojašnjeno, radi se o isključivo pastoralnoj službi koja se nastavlja na misiju posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena mons. Hoseru u veljači prošle godine, a koju je dovršio u prethodnim mjesecima.

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981., mogla biti priznata.

Prema tvrdnjama tada šestero djece Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. godine. Nekima ukazanja traju do danas. Zbog svojih poruka Gospu iz Međugorja naziva se Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je istraživalo fenomen Gospinih ukazanja u Međugorju. Po dovršetku posla svoj su izvještaj dostavili Kongregaciji za nauk vjere. Hoser je u kolovozu prošle godine izjavio da će "Sveti otac najvjerojatnije priznati prva Gospina ukazanja u Međugorju".

"Sve ukazuje na to da će ukazanja biti priznata, možda već ove godine. Ne zaboravimo da je Kongregacija za nauk vjere predala cijelu dokumentaciju Državnom tajništvu Svete Stolice koje sada radi na tome", rekao je nadbiskup Hoser.

Hodočašća od Podvinja do župe Gornja Močila u sklopu Dana sv. Ante Padovanskog

Mons. Henryk Hoser bio je iznenađen što je imenovan papinim izaslanikom za Međugorje
1/9

Komentara 6

DU
Deleted user
13:24 06.07.2018.

To što je došao ne znači ništa. Broj hodočasnika u medjugorje je drastično opao. Također Crkva sigurno nije otpisala tu zajednicu svećenika u medjugorju koji su pogazili zavjete i odbili poslušnost i svakako ih želi povratiti u sustav katoličke crkve.. Taj dolazak se zato može gledati samo u tom kontekstu. Inače zaključci svih crkvenih komisija do sada kao i mišljenje samog pape po pitanju ukazanja su apsolutno negativni.

Avatar boros
boros
14:57 06.07.2018.

...L Z N,nego se pitam..."imali li rok trajanja ukazanju,ili je to vjecno?". Nadam se da ce tu dicu proglasiti h.dj. Kruno svetim-vjecnim...amin

Avatar prahrvat
prahrvat
14:55 06.07.2018.

Koliko je bilo ukazanja Gospe u Međugorju? Mislim, koliko stotina tisuća ukazanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije