Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski državnici

Helmut Kohl slavio ulazak u EU s našim veleposlanikom

'Berlin,27.6.2013. Bundeskanzler Dr. Helmut Kohl  trifft den Botschafter von Kroatien Dr. Miro Kovac an läßlich des Beitritts von Kroatien zur EU.Foto:Daniel Biskup'
Foto: 'Daniel Biskup'
1/3
01.07.2013.
u 19:09

Čestitam Hrvatskoj na pristupanju Europskoj uniji. Hrvatska je prošla težak put koji često nije bio jednostavan

Bivši njemački predsjednik dr. Helmut Kohl (83) čestitao je Hrvatskoj na ulasku u EU. Na privatnoj večeri s hrvatskim veleposlanikom dr. Mirom Kovačem u Berlinu predsjednik Kohl izjavio je da je iznimno zadovoljan što je Hrvatska postala članica EU. Pritom je poručio Hrvatima da moraju još raditi na reformama.

– Poznajem Hrvate kao vrijedne i marljive ljude. Optimističan sam da će Hrvatska i danas, nakon pristupanja, nastaviti i dalje naporno raditi kako bi bila još uspješnija na odabranom putu – izjavio je Kohl čiju izjavu s privatne večer jučer prenose i njemački mediji, a najtiražniji Bild odvaja četvrtinu svoje stranice za taj događaj. Bild prenosi i izjavu hrvatskog veleposlanika dr. Kovača koji je rekao da su “Helmut Kohl i njegova vlada bili ključ hrvatskog puta u Europsku uniju”.

>>Angela Merkel u kalendaru 1. srpnja nije imala obaveza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije