Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza iz Zadra

HDZ-u 9, Ričardu 7, SDP-u 4, AM 3 mandata, a presudit će dvoboj Dukić – Vučetić

17.05.2021.
u 10:56

Bazen od gotovo 50.000 birača koji nisu birali ni jednog ni drugog u prvom krugu razlog je što je jako teško predvidjeti hoće li Zadar ostati bastion HDZ-a ili će prvi put doći do promjene.

Da su rezultati za zadarsko gradsko vijeće zapravo neuspješni za dvije najveće hrvatske stranke i da ni jedna nije ni blizu samostalnog odlučivanja, pokazuje i broj stranačkih mandata.

HDZ je u koaliciji osvojio ukupno devet od 11 mandata, SDP u svojoj koaliciji tek četiri, a ostala četiri pripala su nezavisnom Marku Vučetiću, a tri Akciji mladih. Čak sedam ima Ričardova lista zadarskog performera Enija Meštrovića. Po jedan mandat ide pravašu, umirovljeniku i DP-u i već je sada izvjesno da će zadarska vlast biti izrazito nestabilna.

Tek slijedi drugi krug koji će biti iznimno zanimljiv. Naime, Branko Dukić iz HDZ-a dobio je tek oko 9600 glasova, a više je od 60.000 zadarskih birača. Marko Vučetić dobio je oko 6600 glasova. Bazen od gotovo 50.000 birača koji nisu birali ni jednog ni drugog u prvom krugu razlog je što je jako teško predvidjeti hoće li Zadar ostati bastion HDZ-a ili će prvi put doći do promjene. Ipak, jasno je da onaj tko pobijedi u dvoboju Dukić – Vučetić lakše će doći do većine i u gradskom vijeću.

Video - Ankica Mamić: Pobjednik izbora je promjena, to su građani jasno poručili strankama

Komentara 14

GU
General_U
12:03 17.05.2021.

Ričard je triba pobjediti daleko najbolji kandidat za gradonačelnika. Čestitke na ostvarenom rezultatu.

LU
LukasNola
12:25 17.05.2021.

Čudin se svakoj budali koja glasa za kradeze a i Večarnjaku šta ih propagira

GR
Gruntovčan
12:20 17.05.2021.

U Zadru će oba pasti, hdz, nakon 75 godina, gubi vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije