Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti inače Hrvatska ne može naprijed'

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš istaknula je da Amsterdamska koalicija vidi veliki problem u postupanju policijskih službenika koji dolaze u redakciju u odorama, ali još veći problem u reakciji premijera Andreja Plenkovića, koji u tome ne vidi ništa neobično
07. ožujka 2019. u 13:01 34 komentara 1092 prikaza
Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak ustvrdio je danas na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije da HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti, jer "dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamo li na čelu države, Hrvatska ne može naprijed".

HSS u Vinkovicma Euro izbori HSS započeo predkampanju, u Vinkovcima predstavili Zorana Bahtijarevića

"Amsterdamska koalicija će nastaviti s radom kako bi se HDZ srušio što prije, to bolje, a nakon toga ću iznijeti svoj osobni prijedlog, za kojeg se nadam da će prihvatiti i ostali članovi koalicije, da se HDZ-u, kao uhljebničkoj sekti, zabrani djelovanje i da se nad njima provede lustracija", rekao je Beljak.

Beljak: HDZ koristi državne resurse za svoju kampanju

Komentirajući predizbornu kampanju za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, Beljak je ustvrdio kako je sada jasno zašto je određena stanka u radu Sabora od tjedan dana.

"U tu županiju su se sjatili svi mogući HDZ-ovi ministri i dužnosnici, rade u kampanji za HDZ u svoje redovno radno vrijeme, koriste službene automobile i državne resurse, a to je nedopustivo", rekao je.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš istaknula je da Amsterdamska koalicija vidi veliki problem u postupanju policijskih službenika koji dolaze u redakciju u odorama, ali još veći problem u reakciji premijera Andreja Plenkovića, koji u tome ne vidi ništa neobično.

Krešo Beljak i Anka Mrak Taritaš Krešo Beljak 'Veseli me afera Mrak Taritaš jer je dobila naslovnice'

"Plenković kad govori o europskim izborima drži figu u džepu, između njega i Viktora Orbana nema u biti nikakve razlike, osim što Orban jasno progovara o svojim politikama, iz kojih proizlazi ugrožavanje slobode građana i ljudskih prava, a Plenković u svojim 'svilenim rukavicama' jedno govori, a drugo radi", rekla je.

Mrak Taritaš: Izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe

Mrak Taritaš poručila je da će se na izborima za Europski parlament birati između dvije Hrvatske i dvije Europe, odnosno "Plenkovićeve, HDZ-ovske i Orbanove Europe" i s druge strane "Europe slobode, razumijevanja, poštivanja prava svih i mogućnosti dostojanstvenog rada".

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Boris Miletić ustvrdio je da se Hrvatska polako ali sigurno "orbanizira". Upozorio je kako je HDZ u Europskom parlamentu odbio prihvatiti izvještaj u kojem je dokumentirano prikazano kako Orban uništava mađarsku demokraciju te se odbio pridružiti europskim pučanima koji su tražili da se Orbanova stranka Fidesz isključi iz njihove grupacije.

Predstavljanje kandidata Amsterdamske koalicije za EU izbore 'Ovo su izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe' Amsterdamska koalicija prestavila listu kandidata za EP, Flego na prvom mjestu

"Time se HDZ distancirao od umjerenih europskih stranaka i svrstao uz antieuropsku stranku Fidesz. Mi želimo otvorenu, snažnu Europu, a Viktor Orban, kojeg je HDZ odabrao za svog partnera, protivi se takvoj politici.", naveo je MIletić.

Postavlja se pitanje zašto HDZ i Vlada guraju Hrvatsku u partnerstvo s "razaračima i destruktivcima Europe", kaže Miletić.

Ne vjeruju da će Pupovac izaći iz vladajuće koalicije

Kandidatkinja PGS-a na listi Amsterdamske koalicije za Europski parlament Tea Mičić Badurina ustvrdila je da su nacionalističko-populistička kretanja postala trend u Hrvatskoj, da se ugrožavaju medijske slobode te da "zbog Crkve, kao glavnog saveznika vladajućih, još nije donijet novi zakon o pobačaju", iako je to bila obaveza Vlade. 

Demokrati pristupili Amsterdamskoj koaliciji Demokrati se priključili Mrsić: Amsterdamska je jedina brana uništavajućem pohodu HDZ-a

Na novinarsko pitanje smatra li da će Milorad Pupovac izaći iz vladajuće koalicije Beljak je odgovorio kako da smatra da to neće učiniti.

"Divim se Pupovcu kako može podnijeti toliku količinu mržnje usmjerene prema njemu upravo iz redova HDZ i njegovih saborskih zastupnika, a to govori da postoje očito neki drugi argumenti" , zaključio je predsjednik HSS-a.

Video: Izjava predsjednika Andreja Plenkovića u Zadru

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • dalibor.hren:

  U koalicije mogu samo stranke koje prijeđu izborni prag, Dakle, Beljak na parkiralište, a Vrdoljak u ropotarnicu povijesti...

 • Ja i Ja:

  Pajser aga se našao pametovati....

 • Avatar lip_ko_nadan
  lip_ko_nadan:

  Naravno a onda ćemo svi kolektivno zapaliti amsterdamski d.oint !