Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Veseli me afera Mrak Taritaš jer je dobila naslovnice'

Prije je bio nigdje, u Karamarkovom zagrljaju, s jednim saborskim zastupnikom, stranka koja je bila financijski devastirana, tehnički devastirana, nije imala ideologiju, gdje su pojedinci pokušali nametnuti stav, nije bilo rezultata. To je HSS prije Kreše Beljaka, kazao je predsjednik HSS-a.
03. ožujka 2019. u 18:04 15 komentara 939 prikaza
Krešo Beljak i Anka Mrak Taritaš
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, gostovao je u Točki na tjedan televizije N1.

Krešo Beljak Jednoglasnom odlukom Što je u HSS-u ostalo od ostavštine Radića?

- Gdje je HSS bio prije nego što sam ja postao predsjednik? Ja sam izabran da bih promijenio smjer stranke. Prije je bio nigdje, u Karamarkovom zagrljaju, s jednim saborskim zastupnikom, stranka koja je bila financijski devastirana, tehnički devastirana, nije imala ideologiju, gdje su pojedinci pokušali nametnuti stav, nije bilo rezultata. To je HSS prije Kreše Beljaka. Mogli bismo razgovarati o tome koliko sam ja bio taktičan u svojoj namjeri da HSS spasim od nestajanja, da ga vratim na izvorni smjer prije stotinjak godina, rekao je Beljak u razgovoru.

Upitan je li HSS postao "one man band" Beljak je rekao da se može stvoriti takav dojam jer je on zanimljiv medijima ali da HSS ima cijeli niz kvalitetnih ljudi, niz ljudi koji dolaze u stranku, ima novo predsjedništvo te će implementirat vrlo skoro novi statut.

Krešo Beljak JEDNOGLASNA ODLUKA HSS napušta Pučane: 'Nama nije mjesto s Vučićem, Tajanijem i domaćim izdajnicima'

- Postoje nova imena i bit će ih iz dana u dan, ne daj Bože da će HSS biti samo jedna osoba. HSS je prva socijalna stranka u Hrvatskoj. Ideja HSS je socijalno pravedna država, to nije socijalizam, nije komunizam, nego da svatko tko želi raditi od svoga rada može i živjeti. HSS je stranka sela, ali modernog hrvatskog sela koja nudi opstanak. Ja bih to definirao kao ekonomski lijevi centar. HDZ se zalaže za 200 bogatih obitelji, koje bi trebale vući cijelu Hrvatsku, a HSS-ov model je dva milijuna bogatih obitelji, poručio je Beljak. 

Anka Mrak Taritaš Analiza Marinka Jurasića Je li dovoljna isprika za utaju funkcije koju je sama sebi dodijelila?

Predsjednik HSS-a je bio i upitan je li Amsterdamskoj koaliciji naštetilo što Anka Mrak Taritaš nije prijavila dio plaće. 

- Veseli me ta afera, jer je dobila naslovnice. Da je ubila čovjeka, ne bi se toliko pisalo o tome. Veseli me, jer pokazuje da ih je strah našeg uspjeha.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  Beljakova lijeva retorika koju promovira zadnje dvije god. nije slučajna. Sve je zapravo počelo iskazom poduzetnika Zlatka Zdunića u DORH-u koji je prozvao Beljaka i SDP tajkuna za kriminal i mnoge zlouporabe. Zdunić je priznao kriminal koji je obavljao za ... prikaži još!a Beljaka i Želimira Kodrića, ali su u DORH-u sve odlučili zataškati i tako je Beljak pod teretom teškog kriminala postao igračka u rukama Milanovićevog DORH-a. Beljak kada je spoznao da je u klubu nedodirljivih kao i Milanović ili Mrak Taritaš, razbahatio se i u znak zahvalnosti jer ga partijski DORH ne dira, počeo propagirati stavove koji odgovaraju DORH-u odnosno Cvitanu. Zna Beljak tko je Cvitan, tko mu je šef (Milanović), kako diše, kakav je njegov svjetonazor i čiji su kadrovi u DORH-u. Da je DORH u rukama HDZ-a, taj Beljak bi bio manji od makovog zrna i obožavao bi HDZ. Cvitan i Milanović se igraju s represivnim aparatom, nedodirljivi su, sve je puno njihovih kadrova u toj instituciji te im nitko ništa ne može i to zna papak Beljak. To što Cvitan više nije glavni u DORH-u, ništa ne znači, njega treba maknuti iz DORH-a kao i njegove kadrove. Cvitana treba istražiti zbog zlouporabe represivnog aparata i kada padne Cvitan, DORH možda bude nezavisna institucija i tek tada mogu pasti Milanović, Beljak i Mrak Taritaš, a do tada Mrak uživa u lovi iz Gunje, Beljak u mutnim poslovima s SDP-ovim tajkunom Želimirom Kodrićem, a Milanović u lovici od Vjetroelektrana i Igora Kneževića kojem je pogodovao u svom mandatu.

 • luli:

  Lopovi svih gradova-ujediniste se!!

 • Diosiario:

  Pa što onda, samo je krala, i ja sam krao - kazao je Beljak.