Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ održao sastanak sa stranačkim stručnjacima iz područja obrazovanja i znanosti

Nakon sastanka premijer Plenković i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican nisu dali izjave za medije.
30. kolovoza 2017. u 21:51 10 komentara 700 prikaza
Zagreb: Andrej Plenković stigao u izborni stožer HDZ-a
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković održao je u srijedu radni sastanak sa stranačkim stručnjacima iz područja obrazovanja i znanosti o svim aspektima strategije i reforme obrazovanja, a na kojem je sudjelovala i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican.

Ministrica Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj o uvođenju informatike 2 sata tjedno Od iduće školske godine kreće obvezna informatika

Na sastanku su također sudjelovali bivši ministri znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i Pavo Barišić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, akademik Ivica Kostović i drugi.

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković nakon višesatnog sastanka kratko je izjavila da su na sastanku sudjelovali stručnjaci HDZ-a u području obrazovanja i znanosti koji su detaljno raspravili na koji način učenicima  osigurati kvalitetno obrazovanje primjereno 21. stoljeću te daljnji tijek obrazovanja u Hrvatskoj.

"U fokusu su nam prije svega naši učenici - osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti, kao i vrtićarci. U našem središtu su jednako tako i svi naši nastavnici, učitelji i profesori - od osnovne škole do sustava visokog obrazovanja, kao i zadovoljstvo roditelja učenika i studenata, važnih dionika odgojno-obrazovnog sustava", kazala je.

I predsjednik HDZ-ove Akademske zajednice "Ante Starčević" akademik Ivica Kostović istaknuo je kako im je jedan od glavnih ciljeva djelovanja dobrobit djece, odgoj i obrazovanje te poboljšanje nastave i uvjeta obrazovanja.

Posebice, dodao je, u fokusu im je stimuliranje nastavnika i učitelja za taj prevažni zadatak. Akademik Kostović je naglasio da su na sastanku raspravljali i kako s HDZ-ovim koalicijskim partnerom ostvariti uvjete da se ti ciljevi zaista i provedu.

Nakon sastanka premijer Plenković i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican nisu dali izjave za medije.

Predrag Štromar HNS odlučio: 'Od iduće školske godine moramo početi s pilotom kurikularne reforme' Marija Puh marija puh 'Bilo je uvreda i prijetnji ali odbila sam zaštitu policije' Blaženka Divjak Reforma na čekanju Sukob Vican – Divjak može raspetljati jedino premijer
Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Deleted user:

    uvik..nesto na brzinu i povrsno..i tako vec od devedeseti..pravi komunisticki nacin zivota..pomalo..pomalo..

  • Shaman:

    Što je, panika je jer informatika ipak kreće?

  • Deleted user:

    Ha,ha,HDZ stručnjaci,za kaj,lopovluk?