Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hasanbegović dobio nepravomoćnu presudu protiv Ante Tomića i 30.000 kuna

Tomić mora Hasanbegoviću nadoknaditi i parnični trošak od 12,862,50 kuna.
09. ožujka 2018. u 15:55 340 komentara 20117 prikaza
Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ante Tomić dužan je isplatiti 30 tisuća kuna Zlatku Hasanbegoviću zbog povreda dostojanstva, ugleda i časti koju je prouzročio objavom teksta 'Jadi političkog minotaura'.

Intervju Ante Tomić: Hrvatska je i nakon ulaska u EU ostala poremećena zemlja, raj za satiričare

Tekst je objavljen 28. siječnja 2016. godine u srpskom časopisu NIN, a Tomić je u njemu napisao da je Hasanbegović 'retard', 'nemoguće biće, politički minotaur, ideološki jednorog', 'ustaški klaun', 'slaboumni zagrebački musliman' i 'bijednik'.

- u prijepornom članku nije bilo govora o različitosti stavova koja dolići demokratskim društvima, argumentiranoj kritici tužiteljeva rada i ideja koje zastupa, ili zdravom kriticizmu i ocjeni, kao ni o toleranciji u dijalogu koja podrazumijeva podnošenje tuđih stavova i kada su potpuno u suprotnosti s vlastitim, nego upravo suprotno. Ovim riječima, uzimajući u obzir cjelokupni kontekst zbivanja na javnoj sceni i u političkom životu Republike Hrvatske u siječnju 2016., kao i na žalost, i ideološku podijeljenost hrvatskog društva, po stavu ovoga suda prijeđena je granica slobode izražavana ona ne može biti u zoni netolerancije, isključivosti i diskriminacije - stoji u presudi.

Navodi se i kako su objavljene informacije povrijedile tužiteljev integritet, čast, ugled i dostojanstvo čime je nanesena neimovinska šteta zbog povrede prava osobnosti. Piše i kako se Hasanbegović našao u situaciji u kojoj se nikada do tada nije našao te se ona očitovala u uznemirenosti, nesanici i izrugivanju prolaznika zbog čega je jedno vrijeme izbjegavao odlaske na do tada uobičajena mjesta.

Presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu je nepravomoćna, a Tomić mora Hasanbegoviću nadoknaditi i parnični trošak od 12,862,50 kuna.

Zlatko Hasanbegović 'Otišao iz dva razloga' Hasanbegović iznio kritiku Frljićeve predstave: 'Žrtva je samo jedna' VEČERNJI TV Hasanbegović: Dokument Vijeća neka je vrsta trulog kompromisa Ponovo 'na tapetu' Hasanbegović od Bandića traži uklanjanje biste Ive Lole Ribara
Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladina savjeta zaradio na testovima'
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
 • Kcro:

  Sta reci o tomicu kao piscu kad su ga u vlastitom gradu zalili kantom govana. Kud ces veceg ponizenja.

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Čestitam!! Tako se bori protiv jugovića, pa neka i dalje prosipa mržnju svojim tekstovima.

 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Eto sad, što ti je draže: kanta na glavu, ili 30 tisuća van iz džepa? Dobra ta satira.