Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grčić kaže da je sve pod kontrolom – to je razlog za oprez

Branko Grčić
Marko Lukunic/PIXSELL
06.03.2014. u 12:00

Zbog službenog puta premijera Zorana Milanovića u Australiju i Novi Zeland, „idući tjedan sjednica Vlade neće se održati“, suvereno je najavio Grčić.

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, predstavio se prije sjednice Vlade novinarima kao prognostičar i prilično samouvjereno najavljivao buduće događaje. Zbog službenog puta premijera Zorana Milanovića u Australiju i Novi Zeland, „idući tjedan sjednica Vlade neće se održati“, suvereno je najavio Grčić. „Ništa se u tih tjedan dana krucijalno neće dogoditi, to je jasno“, uvjerava novinare Grčić te dodaje da je „sve pod kontrolom“. Kako su se sva Grčićeva predviđanja do sada izjalovila, s pravom trebamo biti zabrinuti. Posebno u nestabilnom ozračju potencijalnog ratnog sukoba u susjedstvu.

Nadanov nasljednik je i najveći donator HDZ-a

Luka Burilović, novi predsjednik HGK, pod razumljivim je povećalom javnosti, koja o njemu zna tek da je predsjednik uprave županjske Sladorane i čelnik vinkovačkog HDZ-a. Štoviše, prema financijskim izvješćima, on je indirektno i najveći donator stranke jer je u 2013. Sladorana donirala HDZ-u 50.000 kuna, najviše od svih donatora. Nadajmo se da darežljivi Burilović novcem HGK neće biti tako široke ruke premda ga skeptici već procjenjuju kao nastavljača politike Nadana Vidoševića.

Politička odluka koja kasni 24, a ne 4 mjeseca

Zoran Milanović, premijer, najavljujući rebalans proračuna, naglasio je kako je to politička odluka koju je „trebao donijeti prije četiri, pet mjeseci“. Točnije, trebao ju je donijeti prije 24, 25 mjeseci, a ne 20 mjeseci prekasno.

Merzel Lovrić kupila 60 parfema da rastjera smrad

Marina Lovrić Merzel, sisačko-moslavačka županica, suočena s istragom USKOK-a, hladokrvno ponavlja da nije od početka 2009. do kraja 2013. godine u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovica organizirala privatne proslave na trošak županije, ali čini se da joj obrana pušta vodu na sve strane. Tako su djelatnice Hrvatskih šuma Jutarnjem potvrdile kako su za svatove Lovrić Merzel u lovačkoj kući kuhale gulaš, a i inače su za račun županije u tom objektu radile roštilj i pekle janjetinu. Iz sisačke parfumerije Muller pak dojavljuju da je županica pred Božić kupila 60 parfema za 30.000 kuna. Smrdi, smrdi, užasno smrdi u Sisku pa se županica odlučila dobro namirisati.

Komentara 7

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:44 06.03.2014.

Zaista, ako on to kaže, oprezno. Brine me šta nas sve čeka. Svakodnevne afere, optužbe, istrage - za ministre i jednu Vladu! Sramota!

LB
lela.baborela
12:51 06.03.2014.

Ništa nije pod kontrolom kako Grčić kaže, nego je ovo od kad je SDP-e na Vlast takav haos, žđumbuz i nered. Uveli su represivne mjere i tako misle rješavati problem. I kaznama. E tako se neće u državi uvesti reda nego SDP-e samo brblja i građanima po starom običaju ispiru mozak, jer ništa i ne znaju.

Avatar Jorge
Jorge
13:09 06.03.2014.

Mr. Bean bi mogao reći kad dolaze pare. Polako ga počinjem žaliti. Toliko poze a tako strašan pad ga očekuje. Moramo platiti dva Pelješka mosta ove godine za EU, a privući nećemo niti da pokrijemo njegove konzultante. Užas. Polako, ali, ali sigurno postaje najgori ministar nezavisne RH, gori čak i od Špegelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije